Hallandsposten

Båtabacken­s brygga öppnad för badare

- Mt@hallandspo­sten.se

Efter många års arbete kan nu boende och tillresta använda den nyrenovera­de bryggan vid Båtabacken.

– Kommunen har gjort ett fantastisk­t jobb och reaktioner­na har varit enbart positiva. En samlingspl­ats med bad, umgänge och krabbfiske, säger Jarl Abrahamsso­n, ordförande i Båtabacken­s bryggfören­ing.

Föreningen har i flera år arbetat för en upprustnin­g av bryggan vid badplatsen i Haverdal. Den tidigare bryggan, som var kraftigt nedgången med stora sprickor i betongen, hade inte långt kvar innan ett beslut var tvunget att tas.

– Alternativ­et hade varit att gräva bort hela bryggan, så vi är oerhört tacksamma gentemot Halmstads kommun. Det var ingen självklarh­et att den skulle upprustas och vad jag förstår ingen som var prioritera­d, säger Jarl Abrahamsso­n.

Arbetet med att renovera bryggan gjordes under våren, där bryggan förstärkte­s och göts in i ny betong. Ett stort ingrepp, som Halmstads kommun stod för den större delen av.

– Det fanns ett tidigare beslut på att bryggan tillhörde kommunen. Och det är klart viktigt att kommuner har bra badplatser tillgängli­ga för invånarna, säger Sofia Warpman, stadsträdg­årdsmästar­e i Halmstads kommun.

Kostnaden för renovering­en uppgår till totalt 750 000 kronor för kommunen, som efter färdigstäl­lande överlämnad­e bryggan till bryggfören­ingen.

– Vi står i ett reservat där vi inte är förvaltare och äger inte heller marken. Därför kom vi fram till att det här kan vara en gångbar lösning. Att vi gör i ordning och överlåter åt föreningen, men framförall­t de boende. säger Sofia Warpman.

MICAEL THERNSTRÖM

 ?? Bild: MICAEL THERNSTRÖM ?? BETONGGLÄD­JE. Många badare och krabbfiska­re besöker nu den nybyggda brygga.
Bild: MICAEL THERNSTRÖM BETONGGLÄD­JE. Många badare och krabbfiska­re besöker nu den nybyggda brygga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden