Hallandsposten

Jennie Edvinsson till UEM i Rumänien

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Halmstad BTK:S Jennie Edvinsson åker i veckan till Cluj-napcoa i Rumänien för att delta i ungdoms-em i bordtennis. – Jag håller på att förbereda mig och är inte i toppform än, säger hon.

Hon var med och spelade hem ett Sm-brons till Halmstad BTK tidigare i våras. En upplevelse som har gett både rutin och självförtr­oende.

– Vi kände att vi var nöjda med ett brons eftersom det gick bättre än vi hade förväntat oss i slutspelet, säger Jennie.

Hon tog med sig en lagsammanh­ållning som blivit bättre än tidigare och gav sig in i lag-vm på hemmaplan.

– Jag ställde upp som volontär under lag-vm och hjälpte till i sekretaria­tet. Det var en jättehäfti­g upplevelse att få se Sverige och de bästa spelarna i världen, säger Jennie.

Sedan dess har Jennie tränat på. Hon har haft en hel del att göra i skolan, men sedan sommarlove­t äntligen kom är det bordtennis som gäller för hela slanten.

ANLEDNINGE­N TILL DET stavas ungdoms-em.

– Det är tredje gången jag är med i ungdoms-em. Det är en rolig tävling med många matcher eftersom man ställer upp i lag, singel och dubbel, säger Jennie som kommer att bege sig till Rumänien i veckan.

– Jag är inte i toppform än, men jag är i form.

Det blir dessutom Jennies första resa till Rumänien.

– Det ska bli spännande att se ett annat land, säger hon och fortsätter:

– Jag har mött en rumänsk spelare tidigare och de brukar spela en offensiv bordtennis. Rumänien har väldigt bra bordtennis­spelare över lag. Vilka är dina styrkor som bordtennis­spelare?

– Jag tycker att det är kul med sporten och att spela. Jag är en ganska offensiv spelare och gillar att göra mycket själv i matcherna, säger hon. – Ja, det stämmer bra in på mig. Ungdomslan­dslaget kommer att resa till Rumänien några dagar innan mästerskap­et drar i gång.

– Vi vill hinna känna på stället innan allt drar i gång, säger Jennie.

HON KOMMER ATT spela många matcher på ett fåtal dagar men kommer till spel med en genomträna­d och förberedd kropp.

– Det är därför vi har haft lägren innan vi åker. För att vi ska orka mer. Det kommer att bli ett hårt matchande, säger Jennie.

Någon speciell målsättnin­g med mästerskap­et har inte Jennie Edvinsson.

– Jag har valt att inte sätta någon målsättnin­g denna gång utan åker bara dit så får jag se hur det går. Jag vill se att jag vågar spelar, att jag inte blir nervös och passiv utan har en bra attityd och inte ger upp, säger hon.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? MOT MÄSTERSKAP. Halmstad BTK:S Jennie Edvinsson kommer att represente­ra Sverige under ungdoms-em i Rumänien i mitten av juli.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV MOT MÄSTERSKAP. Halmstad BTK:S Jennie Edvinsson kommer att represente­ra Sverige under ungdoms-em i Rumänien i mitten av juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden