Harmoni I Kropp & Själ (Sweden)

TACKSAMHET­STIPS

-

Om alla skulle göra tacksamhet till en del av vardagen kanske kärlek och medkänsla äntligen skulle övervinn rädsla och hat. Men även om vi inte kan förändra världen kan vi alltid förändra oss själva. När du utövar tacksamhet söker du på ett naturligt sätt efter vänlighet, kärlek och godhet under dagen, så att du har något nytt att vara tacksam för när det är dags att gå till sängs. Prova några av dessa enkla tips.

Öva innan du går och lägger dig

Prova denna enkla övning från benediktin­ermunken broder David SteindlRas­t, som även studerar österländs­ka meditation­stradition­er. Innan du går och lägger dig, tacka för en sak som du aldrig tidigare tänkt på att vara tacksam över.

Uppskatta människor

Gör det till daglig praxis. Berätta för människorn­a omkring dig vilket bra jobb de gör, hur snälla de är, vad du beundrar dem för eller hur fina de är – så länge du verkligen menar det du säger.

Skriv det i ett brev

Skriv till en person som har gjort skillnad i ditt liv. Berätta hur och varför hens agerande har varit så betydelsef­ullt för dig.

Dela tacksamhet­stankar

Nästa gång du bjuder hem dina nära och kära, ge varje person möjlighete­n att berätta för de andra vad de är tacksamma över. Den vägen in i andras hjärtan är ovärderlig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden