Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR JÖNKÖPING:

-

MÅLVAKT

■ Frank Pettersson hade som ny i klubben en liten svacka 2018, men var i fjol sitt gamla vanliga jag — alltså hur stabil som helst. Det gick faktiskt att räkna antalet grova misstag på ena handens tumme. Lugn och trygg, positionss­äker, bättre än många konkurrent­er ute i straffområ­det och kan också komma upp med de här idioträddn­ingarna. En av seriens bästa.

FÖRSVAR

■ Tvingades på grund av skador till ett flertal rockader förra säsongen. Det innebar att mittfältar­e som Sebastian Crona och Jesper Svensson flyttades ned ett hack i planen — uppgifter de löste till största belåtenhet. Ja, så bra att de faktiskt får fortsätta i backlinjen denna säsong. Nye Degerlund ett vänsterfot­at alternativ, vilket känns spännande.

MITTFÄLT

■ Ser på pappret aptitligt ut, men vid närmare granskning kommer frågorna: hur bra är egentligen hajpade Suljevic? Kan unga wingbackar­na Gustafson och Haliti ta ytterligar­e kliv i sin utveckling? Och förmår talangfull­e Al-Ammari bli jämnare i prestation­erna? Hur som helst — här finns en grym bredd och det kan i slutändan visa sig att betyget är väl snålt.

ANFALL

■ Så nära ?+?+?+?+?+ det går att komma, faktiskt. Lurige Hamidovic fick sitt genombrott i fjol och ska rimligen kunna vara med och slåss om skytteliga­segern i år — i synnerhet som han får spelskickl­ige Kozica vid sin sida. Den senare har ett förflutet i klubben, så för honom blir det säkert inga problem att acklimatis­era sig. Kanske vassaste anfallsduo­n i serien.

TRÄNARE

■ Också nära toppbetyge­t. Brännström har på kort tid förvandlat J-Södra från en effektiv men inte särskilt underhålla­nde maskin till ett ramstarkt kollektiv som helt och fullt ger åskådarna valuta för entrépenge­n. Om det inte har sagts tidigare, så är det dags att säga det nu: det är rimligen en tidsfråga innan ”Brännan” är verksam i bra mycket större klubb.

RUTIN

■ Klubben har under vinter och vår sagt tack och farväl till ett flertal trotjänare, som Daryl Smylie, Tom Siwe, Tommy Thelin och Joakim Karlsson — och det gör såklart att betyget sjunker, men det är ändå inte så att laget, truppen, lider akut brist på erfarenhet. Herregud, Svensson och Fendrich, till exempel, har ju varit med sen Eldkvarn brann.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden