Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR LJUNGSKILE:

-

MÅLVAKT

■ Erik Dahlin — yngre bror till Johan i Malmö FF — lämnade Blåvitt för LSK under sommaren i fjol och gjorde en riktigt stark höst i söderettan. Har kanske inte fått jättemånga matcher de senaste åren, men är en erfaren keeper som känt på både allsvenska­n och norska toppligan, så att han skulle duka under för trycket på den här nivån känns rätt osannolikt.

FÖRSVAR

■ Har värvat ett par trygga pjäser — Siwe från JSödra och Vall, senast från Öster, men med ett förflutet i IFK Norrköping — med stor erfarenhet från serien, vilket säkert är förståndig­t.

Annars är vi mest nyfikna på Murbeck, som gjort det strålande i söderettan och som åläggs uppgiften att vara försvarsch­ef även i år, då nivån är en annan på motståndet.

MITTFÄLT

■ I grafiken här nedanför har vi med tre mittfältar­e, men man skulle lika gärna kunna säga att LSK spelar med fem mittfältar­e. Besättning­en känns stadig och stabil. Linus Dahl är navet kring vilket mycket kretsar kring medan Olausson är den som står för kreativite­ten. Kompetent, absolut, men knappast en lagdel som får motståndar­e att drömma mardrömmar.

ANFALL

■ Vi plockar med yttrarna här även om de också kan ses som mittfältar­e. Här finns erfarenhet från superettan i Svan — skadebenäg­en men med högerfot i toppklass — och Westermark, som inte fick det att lossna i Gais, men som sprutade in mål i söderettan i fjol. Mest spännande är ändå ÖSKlånet Boye, som med skaplig service ska kunna göra tiotalet mål i serien.

TRÄNARE

■ Det är så att man hajar till när man får höra att Ljungskile använder en 4—3—3formation. Herregud, det är Jörgen Wålemark som tränar laget och då ska det vara 4—4—2 och inget annat. Skämt åsido, Wålemark har stor erfarenhet från serien. Hans lag påminner sällan om Barcelona, men det är alltid läskigt svårspelat och grymt svårslaget. Stabil puck.

RUTIN

■ Klubben har tagit det säkra före det osäkra och under vinter och vår lyckats få in ett antal spelare med rutin från superettan, vilket säkert är klokt. Sedan Kitic lade skorna på hyllan finns det ingen klockren klubbikon på planen, men spelare som Dahlin, Siwe, Vall och Svan bör rimligen vara något att hålla i handen när det börjar mullra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden