Hela Sveriges fotboll

TUNG SÄSONG I FJOL OCH NU SER DET MÖRKARE UT

- KRISTOFFER BERGSTRÖM kristoffer.bergstrom@aftonblade­t.se

■ Efter två år i botten hoppas Djurgården slippa kämpa om ett nytt kontrakt framåt hösten. De kunde lika gärna be om att Megan

Rapinoe skulle söka en ny utmaning och landa på Arlanda imorgon.

I fjol klarade sig nollåttorn­a kvar med blotta förskräcke­lsen, men sedan dess har ett knippe kända namn dragit, utan att ersättas med tillstymme­lsen till lika meriterade substitut.

Kvar är en trupp som hellre byggt upp fysiken än att kuska runt och träningssp­ela. Snabba backar som ska stå högre än i fjol, två eller tre innermittf­ältare, en blandning mellan 4–4–2 och 4–2–3–1, samt en anfallare vid namn Hannah Wilkinson. För Mia Jalkerud har föräldrale­digt och nyvärvade Maria Hovmark har dragit korsbandet. Länge lutade det åt att Tilde Lindwall, 19, som främst spelat yttermittf­ältare, skulle axla rollen. Men en sen värvning av den nyzeeländs­ka stridsvagn­en Wilkinson ser nu ut att bli förstavale­t. 28-åringen är lång och muskulös, men sejouren i Vittsjö häromåret visade inte på någon särskild målnäsa.

Nej, ska laget nå upp till säkrare marker krävs högre poängkrav på Olivia Schough (godkända 5+4 i fjol) och

Malin Diaz (underkända 0+1). Jag kan säga mycket gott om enskilda spelare – men som helhet? Jag ser inte hur det här ska kunna vara ett mittenlag.

 ??  ??
 ??  ?? Olivia Schough.
Olivia Schough.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden