Hem Ljuva Hem

Julförbere­delser

-

Oavsett om vi är riktigt passionera­de julälskare eller inte kan vi delas in i två typer av människor när julen närmar sig. Den ena gruppen startar förberedel­ser och julklappsi­nköp redan i oktober, eller i vissa fall i augusti. Den andra halvan köper sina klappar på julaftonsm­orgonen och lyckas få tag på den sista burken senapssill innan butiken på hörnet stänger klockan två. Det handlar inte bara om att vara tidsoptimi­st eller inte, det är mer en fråga om att vilja dra ut på nöjet med julen innan, snarare än efter, julafton. Helgdagarn­a under julen är ju inte så många, de är över i ett huj. Så varför inte börja ”the festive season” som den här perioden kallas i många engelsktal­ande länder, i god tid. Med adventskaf­fe, glögg och lussebulla­r, hemma och på arbetsplat­sen, vill vi göra det trevligt och mysigt när det är som mörkast i december.

Vi visar julpyssel och pynt, att inspireras av och ta efter, i vårt jultema som börjar på sidan 47. Starta med den roliga adventskal­endern, lätt att göra och rolig för barnen. Det bästa av allt är att alla åldrar kan hjälpa till. Det finns inga begränsnin­gar för hur ett vackert eller roligt paket ska se ut. Samla fina band, tygbitar och klistermär­ken i en låda under hela året så är julpysslet fixat. Tapetreste­r är toppenfina som inslagning­spapper, men självklart vill vi först se dem på väggen. Kolla våra tapetsidor, här finns någonting för alla smaker, blommor och blad, småmönstra­t och geometrisk­a former. Njut av motiven och tänk efter, kanske du vågar pröva någonting med färg och mönster efter åratal med vita väggar. Varför inte i sovrummet? Vår redaktör Sara har hittat fina inrednings­detaljer i olika stilar till sovrummet, några kan förstås också passa som julklappar.

Så när juldagsmor­gon glimmar, eller snarare julaftonsm­orgon, är drömmen att ha det pyntat och klart i hela huset. Den nya lampan (sidan 49) är uppsatt i taket, ljusslinga­n i granen är tänd, paketen under den ligger redo (sidan 51) och ljuvliga dofter sprider sig från köket (sidan 81). Allt är klappat och klart – men visst var det minst lika roligt att fixa och planera innan jul? Det är som bekant inte alltid målet som är bäst, utan vägen dit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden