Hockeybibeln

ETT ÖGONBLICK

... me d t rän are n Dan Tangne s

-

I två raka säsonger har Linköping haft en tydligt produceran­de förstakedj­a. Vilka ska producera poäng i vinter?

– Linköping har haft en tydlig plan tidigare att rekrytera en toppkedja som kan producera. Men nu vill vi inte lägga äggen i en och samma korg, utan försöka sprida ut produktion­en på fler spelare. Men vi har fortfarand­e kvar skytteliga­vinnaren från i fjol och fått in Rhett Rakhshani som har hög potential. Vi känner oss fortfarand­e tr ygga med att spelarna kommer producera.

Vad kommer Linköpings styrka att vara?

– Vi har pratat mycket om att höja lägstanivå­n och vara ett jobbigt lag att möta. Vi vill vara ett jämnare lag och på så sätt skapa högre intensitet under matcherna.

Vilken skillnad kommer det att vara på spelet jämfört med i fjol?

– Vi har varit ett väldigt skickligt lag tidigare och hoppas förstås vara det i år också. Men vi har prioritera­t försvarssp­elet och det hoppas jag ska synas tydligt. Vi vill att 22 spelare ska ta ansvar åt båda håll och inte ha en lika tydlig fördelning på spelare som i fjol. Även toppkedjan ska ta ett defensivt ansvar.

Till sist, redan i första träningsma­tchen blev det bråkigt. Är Linköping ett tuffare lag att möta i år?

– Vi kommer inte att söka upp bråk och sådana situatione­r, men vi kommer absolut inte backa undan heller. Vi räds inga lag, även om vi har respekt för alla. Men vi har spelare som Rahimi och Hardt som fullföljer och är tuffa att möta.

 ??  ?? Dan Tangnes, tränare.
Dan Tangnes, tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden