Hockeybibeln

DE HAR LÄMNAT KLUBBEN:

ETTÖGONBLI­CK ...medtränare­nRogerRönn­berg

-

Lars Johansson, mv, Chicago Fredrik Bergvik, mv, Hanhals Christoffe­r Persson, b, HV71 Lukas Bengtsson, b, Pittsburgh Oscar Fantenberg, b, Sotji Tom Nilsson, b, Vancouver Oliver Lauridsen, b, Jokerit Elias Fälth, b, Brynäs Andreas Johnson, f, Toronto Marlies Artturi Lehkonen, f, Montreal Ryan Lasch, f, klubb ej klar Spencer Abbott, f, Chicago Joey Crabb, f, klubb ej klar Anton Axelsson, f, klubb ej klar Anton Karlsson, f, Oskarshamn (lån) P. Widerström, f, Oskarshamn (lån) A. Younan, b, Vita Hästen (lån) Mattias Janmark, Dallas – Vinna SM-guld såklart. Det hade

varit riktigt stort. Vilken är den största utmaningen att gå in i en säsong som regerande mästare? – Att vi ska jaga en ny titel. Vi lämnar det goda bakom oss, och vi har synsättet att vi ska jaga ett guld till, vi har ingenting att försvara. Det är det viktigaste i vårt synsätt. Har spelarna lyckats lägga det goda bakom sig? – Det tror jag definitivt. Vi har varit igång i två veckor. Killarna kör oerhört hårt och jag ser ingen avmattning, snarare tvärtom. Efter ett guldår blir omsättning­en ofta stor, så även för er. Ni har tolv nya spelare till i år. Hur ser du på att omsättning­en blev så stor? – Att det blir en omsättning har vi vetat om i tid. Lechtaler och Sjöström har gjort ett väldigt bra jobb att ställa en bra trupp på benen. Vi har fått tag i goda ersättare. Hur kommer omsättning­en att påverka ert spel? – Hur vi vill spela och träna blir tydligare och tydligare. Det blir också tydligare att hitta Frölundasp­elare som ska passa in i vår modell och det tycker jag blir bättre för varje år. Nu är ni laget alla vill slå. Hur tror du laget kommer att hantera det? – Nummer ett är att inte prata i de termerna. Alla lag vill vinna alla matcher. Det blir inget annorlunda bara för att vi vann. Vi ville vinna alla matcher i fjol och vi vill vinna alla matcher i år. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? – Att det snabbt blir en ny dag så vi får träna igen.

 ??  ?? Frölunda hade, som vanligt, det högsta publiksnit­tet av samtliga SHL-klubbar. Snittet i Scandinavi­um under grundserie­n var hela 9 312, vilket var en ökning med hela 225 personer jämfört med säsongen 2014/2015.
Frölunda hade, som vanligt, det högsta publiksnit­tet av samtliga SHL-klubbar. Snittet i Scandinavi­um under grundserie­n var hela 9 312, vilket var en ökning med hela 225 personer jämfört med säsongen 2014/2015.
 ??  ??
 ??  ?? Ryan Lasch.
Ryan Lasch.
 ??  ?? Rönnberg.
Rönnberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden