Hockeybibeln

DE HAR LÄMNAT KLUBBEN:

ETTÖGONBLI­CK ...medtränare­nPerHånber­g

-

Patrick Galbraith, mv, Krefeld Linus Fernström, mv, SKP Poprad Tom Linder, b, Oskarshamn Tim Sandberg, mv, Tingsryd David Westlund, b, Timrå Anton Grundel, b, Färjestad Julien Brouillett­e, b, klubb ej klar Mattias Granlund, f, klubb ej klar Riley Holzapfel, c, Vienna Capitals Toni Kähkönen, f, Kärpät Maksim Matusjkin, b, klubb ej klar Vjatjeslav Trukhno, f, Banska Ni halkade efter tidigt i fjol. Vad talar för att ni inte kommer att göra det i år? – Dels är ”Honken” (Johan Holmqvist) med från början, och vi har Johannes Jönsson. Jag tycker vi har ett stabilt målvaktspa­r. Dels har vi fem nya backar och fyra av dem har rejält med erfarenhet. Vi har lite kraftfulla­re defensiv. De defensiva spelarna är större och starkare, och har mer erfarenhet. Ni släppte in överlägset flest mål i fjol, 184 stycken. Har ni bättre försvarssp­el i år? – Det är ett måste. Vi har sagt från början att vi bygger vårt spel på ett discipline­rat försvarssp­el. Nu har vi backar och målvakter som kan matcha det. Framåt har ni fått in Marcus Paulsson. Vad kommer han att betyda? – Marcus är en ödmjuk kille och kommer hem som Blekingebo. Det är positivt för det kommer att dra folk från Blekinge, som känner att det är vårt lag. Sedan är han en väldigt vass spelare. Vad har ni som klubb lärt er efter första SHL-säsongen? – Vi har inte lär t oss att spela hockey, men vi har lär t oss att förstå att SHL-hockeyn är väldigt bra. Det går inte att ta det lugnt någon sekund av ett byte. Då är det kört. Som förening har vi lär t oss mycket vad det betyder att spela i SHL, det är varumärke och sådana saker. Det gäller att vara förberedd, både mentalt och fysiskt. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? – Att jag och min fru får en fortsatt bra bröllopsda­g.

 ??  ?? Karlskrona släppte in hela 184 mål under sin debutsäson­g i högsta ligan. Med det var man klart sämst i hela SHL. Modo var det lag som släppte in näst mest mål och Övikslaget släppte ”bara” in 166 mål. Till i år har laget stärkt defensiven.Deilert.
Karlskrona släppte in hela 184 mål under sin debutsäson­g i högsta ligan. Med det var man klart sämst i hela SHL. Modo var det lag som släppte in näst mest mål och Övikslaget släppte ”bara” in 166 mål. Till i år har laget stärkt defensiven.Deilert.
 ??  ?? Riley Holzapfel.
Riley Holzapfel.
 ??  ??
 ??  ?? Hånberg.
Hånberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden