Hockeybibeln

WENNERHOLM: LÖVEN KAN BLICKA FRAMÅT – TACKA PUBLIKEN FÖR DET

-

Jag chansar när jag sätter Björklöven på en fjärdeplat­s, men någon gång måste det väl lyckas för den gamla mästarklub­ben från 1987.

Förra säsongen handlade det om att överleva, precis som det varit tre av de fyra allsvenska säsonger som gått sedan Björklöven tog klivet tillbaka från division 1.

Jag har stort förtroende för Joakim Fagervall, klubbens GM, som hoppade in i båset när det började krisa i fjol. Nu står han där från start och det tror jag kommer skapa en helt annan trygghet.

Fredric Andersson gjorde succé i Västervik i fjol och värvades till Örebro. Nu är han en av Björklöven­s tyngsta värvningar och utsedd till lagkapten direkt. Finske veteranbac­ken Mikko Pukka kom sent i fjol och är kvar och får nu sällskap av lika rutinerade landsmanne­n Simon Backman. De kommer att dra ett tungt lass i vinter. Det är väl målvaktssi­dan som känns lite skakig med två 20-åringar ensamma om ansvaret. Men här vet jag att många tror att Adam Werner, juniorland­slagsman i fjol, ska växa till något stort i vinter. Alex Hutchings är också tillbaka efter ett år i Schweiz. Kanadensar­en var lagets målkung säsongen 2015/2016. Dessutom har ju Löven en fantastisk publik i ryggen – de snittade 3 802 åskådare i fjol. Som bottenlag. De trogna fansen är värda en framgång.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden