Hockeybibeln

WENNERHOLM: EN NY ZÄTA ÄR VAD TIMRÅ VERKLIGEN SKULLE BEHÖVA

-

Fjolårets succéspela­re Jonathan Dahlén och Elias Pettersson är borta, men Timrå fyller på med nya landslagsj­uniorer i form av 17-åringarna Filip Hållander och Jacob Olofsson. Det går inte att klaga på återväxten. Nye tränaren Fredrik Andersson har hämtats från lokalkonku­rrenten Modo, där han både varit sportchef och assisteran­de coach.

Det blir naturligtv­is omöjligt att fylla hålen efter Dahlén och Pettersson som var Timrås överlägset bästa poängplock­are i fjol. De gjorde 44 mål till- sammans (Dahlén 25 och Pettersson 19) och ingen annan i laget kom ens upp till tvåsiffrig­t.

Inga spelare betydde så mycket för sitt lag förra säsongen.

Det blir en omstart på mer än ett sätt för Timrå.

Samtidigt är de ett av seriens mest svårbedömd­a lag. Nu brukar sportchefe­n Kent ”Nubben” Norberg vara bra på att leta upp utveckling­sbar råtalang. Och han har några rutinerade pjäser för de unga att luta sig mot i backen Andreas Molinder, 30 och meriterade forwarden Sebastian Lauritzen, 33. Men det är utveckling­en bland de unga som kommer att avgöra vilken väg Timrå tar i vinter. Det ska bland annat bli intressant att se vad Lukas Zetterberg, ny från Västerås, kan utvecklas till.

En ny ”Zäta” är precis vad Timrå behöver.

 ??  ?? MATSWENNER­HOLM
MATSWENNER­HOLM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden