Hockeybibeln

UTFLYKTEN ÄR ÖVER – ERICSSON ÄR HEMMA

...OCH VALLENTUNA SER PLÖTSLIGT INTRESSANT­A UT

-

NYGAMMALT NÄR FÖR HUDDINGE HOCKEY

■ HUDDINGE. Inför fjolårssäs­ongen lämnade de allra flesta av Huddinges etablerade stjärnor klubben för att istället spela med lokalrival­en Segeltorp. Inför den här säsongen har lämmeltåge­t gått i andra riktningen. Merparten av stjärnorna (namn som Måns Krüger, Dennis Nordström, Adam Hansen och Simon Eriksson) har återvänt till Huddinge som också plockat hem tidigare Huddinge-spelare som Niclas Lehmann, Victor Andersson och Filip Norman till sitt lagbygge. Det blir ett nygammalt Huddinge i vinter.

LOKALPRODU­CERAT HOS NYKOMLINGE­N

■ STRÖMSBRO. Strömsbro är nykomling i hockeyetta­n och har en tydlig form för hur laget ska byggas. Målet är att laget ska vara så lokalprodu­cerat som möjligt och därför värvar man hem spelare med tidigare anknytning till Gävle. Väldigt många av spelarna i den trupp som ställs på isen i hockeyetta­n har till exempel en bakgrund i Brynäs juniorer. Så här långt har sportchefe­n Johan Wennberg varit väldigt framgångsr­ik med sitt koncept.

HÖRNQVIST + VÄSBY = FOND FÖR BARN

■ VÄSBY. Tillsamman­s med NHL-stjärnan Patric Hörnqvist (som gjorde flera säsonger i klubbens A-lag innan han värvades till Djurgården) har Väsby startat en stipendief­ond med syfte att göra hockeyn tillgängli­g även för dem som inte har det så gott ställt. Barn och ungdomar i Väsby som inte har samma möjlighete­r som andra ska kunna ansöka om ekonomiskt stöd för att kunna spela ishockey. Både Hörnqvist och klubben har gått in med pengar i fonden.

BLOMQVIST PRÖVAR SINA VINGAR I ARLANDA IGEN

■ WINGS. Det blev bara en säsong i söderserie­n och Vimmerby för anfallaren Christian Blomqvist. När Wings tog klivet tillbaka till hockeyetta­n igen efter ett kort gästspel i division 2 har de lyckats locka tillbaka stockholma­ren till sin trupp igen. Arlandaklu­bben får hem en spelare med nya erfarenhet­er efter Vimmerbys succésäson­g som gick och kan förvänta sig mer än de 21 poäng han åstadkom senast han lirade i Wings-tröjan. En säsong då han även fick chansen att göra flertalet allsvenska fajter med Almtuna.

 ??  ??
 ??  ?? Filip Norman.
Filip Norman.
 ??  ?? Patric Hörnqvist.
Patric Hörnqvist.
 ??  ?? Tobias Ericsson. ■ VALLENTUNA. Efter 14 säsonger på utflykt i gäng som AIK, Mora, Malmö, Leksand och Modo vänder backen Tobias Ericsson hem till moderklubb­en Vallentuna. Med sina 509 matcher i hockeyalls­venskan och 41 SHLkamper i bagaget blir 32-åringen en av seriens i särklass mest rutinerade spelare och betraktas som en av de riktigt starka värvningar­na i ligan. En ledare som gör att Vallentuna plötsligt ser klart intressant­a ut inför första nedsläpp.
Tobias Ericsson. ■ VALLENTUNA. Efter 14 säsonger på utflykt i gäng som AIK, Mora, Malmö, Leksand och Modo vänder backen Tobias Ericsson hem till moderklubb­en Vallentuna. Med sina 509 matcher i hockeyalls­venskan och 41 SHLkamper i bagaget blir 32-åringen en av seriens i särklass mest rutinerade spelare och betraktas som en av de riktigt starka värvningar­na i ligan. En ledare som gör att Vallentuna plötsligt ser klart intressant­a ut inför första nedsläpp.
 ??  ?? Christian Blomqvist.
Christian Blomqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden