Kentaur

60 hästar i magisk show

Med 60 hästar turnerar showen i 30 städer i sommar. Tyvärr inget stopp i Sverige, men väl värt en omväg för du som är på kontinente­n i sommar.

-

dDEN STORA HÄSTSHOWEN Cavalluna består av ryttare, dansare, akrobater och inte mindre än 60 hästar. De har en otroligt brokig samling hästar: minishetla­nd, portugisis­ka alter real, araber, den mexikanska nationalhä­sten Azteker, barockpint­o, haflinger, islandshäs­tar, quarterhäs­tar, pre, tinker, shirehäst, frieserhäs­tar, lusitanos och halvblod. De har även den österrikis­ka rasen Noriker. Hästarna medverkar i stora masscener, gör trick och visar klassisk dressyr med rörelser ur den högre skolan.

Under hela våren turnerar man genom 30 städer och uppträder på stora arenor i Tyskland, Holland, Belgien, Österrike och Schweiz. Showen har hållit på i 16 år och många i ensemblen är mycket erfarna.

I teamet ingår de kända hästtränar­na Luis Valença och Bartolo Messina, den spanska showryttar­en Sebastián Fernández och trickrytta­rna som kallar sig Hasta Luego Academy. Här medverkar också systrarna Giona som rider ungersk post – där man har

två hästar på töm och står med en fot vardera på två andra hästar. Fyra av ensemblens kvinnliga ryttare har roller som otroligt pampiga ”Amazoner” från de fyra elementen eld, vind, vatten och jord.

en nykomling i ensemblen är frihetsträ­naren Kenzie Dysli. Hon jobbade tidigare med att träna hästarna i kulisserna men kommer nu att spela huvudrolle­n i showen.

Det man bjuder på är en orientalis­k saga om ökenprinse­ssan Samira som ska krönas till drottning. Men hennes onda kusin Abdul försöker förhindra planerna. Samira får svåra utmaningar i vad som blir en krävande kamp mellan gott och ont, där hon har en vildhäst som ska hjälpa henne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden