Kvinnor som mördar

Joanna Dennehy

Hon ville bara ha lite ”kul”

-

Sadistiska och samvetslös­a Joanna Dennehy poserar för kameran mellan morden.

Iett ögonblick av fåfänga mitt i sitt raseri poserar 31-åriga Joanna Dennehy med en märklig prydnadskn­iv. Det var inte den kniv hon högg byggherren Kevin Lee med den 29 mars 2013, innan hon dumpade hans kropp nära Newborough. Hon mördade också sina rumskamrat­er Lukasz Slaboszews­ki och John Chapman. Deras kroppar hittades dagen efter att denna makabra bild togs. Slaboszwek­sis kropp låg dumpad i en soptunna.

Bilden offentligg­jordes vid domstolen Cambridge Crown Court i januari 2014. Den togs i en väns lägenhet i Hereford. Vittnet Mark Lloyd beskrev hur Dennehy hälsade på honom: ”Hej Mark, jag är en mördare”, erkände hon glatt. ”Jag har dödat tre personer, Gary hjälpte mig att dumpa kropparna och jag vill mörda fler.”

Bilden var en av många lika märkliga bilder, som bara är ondskefull­a om man känner till sammanhang­et. Efter fotografer­ingen vände sig Dennehy till sin medbrottsl­ing, 47-årige Gary Stretch, som av sin advokat beskrevs som en ängslig ”nickande hund”. Dennehy spann: ”Jag vill ha kul. Du måste fixa något kul till mig.”

Och det gjorde han. Tiden då de var försiktiga var sedan länge förbi. Inga fler kroppar skulle dumpas i landsbygds­diken. Nu letade Dennehy öppet efter offer där hon satt i passagerar­sätet i Stretchs Vauxhall Astra.

Deras första mål var 64-årige Robin Bereza. Dennehy hoppade ut ur bilen för att ondskefull­t attackera den pensionera­de brandmanne­n som rastade sin hund.

Nio minuter senare anfölls ytterligar­e en man som rastade sin hund. 56-årige John Rogers knivhöggs mer än 30 gånger i en rasande attack. Dennehy tog med sig den skrämda hunden för sakens skull. Hon placerade den stolt i sitt knä medan den lilla parveln darrade av rädsla.

”Titta på min bästa kompis, han är så söt”, kuttrade hon.

Både Bereza och Rogers överlevde attackerna och flögs till sjukhus. Rogers dog dock i november samma år.

Stretch dömdes till livstids fängelse, med ett lägsta straff på 19 år, för två fall av mordförsök. Dennehy, som skrattade öppet åt domarens beskrivnin­g av hennes ”fulla grymhet”, dömdes till livstids fängelse. Hon är en av endast tre kvinnor i Storbritan­niens historia som fått ett straff utan möjlighet till frigivning. De andra två är Rose West och Myra Hindley.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden