Kvinnor som mördar

SARAHS ”GAME OF BONES”

-

DEN MÖRKA FANTASY-SERIEN GAME OF THRONES VAR EN AV SARAHS INSPIRATIO­NSKÄLLOR.

”Natten är mörk” och ”fylld med terror”, det är dessa repliker från Game of Thrones som Sarah och Kitt använde som paroller när de förberedde mordet. Sarah hävdade att hon läste A Song Of Ice And Fire

(Sagan om is och eld) – den andra boken i George R.R. Martins fantasyser­ie som tv-seriene Game of Thrones baseras på – samma kväll som Sadie Hartley dödades. Men det finns en djupare koppling.

Kitt berättade att Sarah avgudade seriens karaktär Red Woman/Melisandre, en prästinna som spelar på sin sexualitet för att locka till sig män och kunna kontroller­a dem. Det har rapportera­ts att Kitt och Sarah lekte en lek där Sarah drog en kniv längs Kitts hals. Kitt ”spelade” Sadie som blev skrämd eller dödades. Under en av dessa lekar, som Sarah ledde, skanderade de samma ord till varandra som Melisandre säger till sina anhängare under en ritual. Duon kände att de lade beslag på historiens storhet och kulturella betydelse.

Att låtsas vara Melisandre kan också ha varit Sarahs sätt att identifier­a sig med den bestämda karaktären och förbereda sig för vad ett mord skulle innebära både fysiskt och psykiskt. Naturligtv­is var det fel att följa en påhittad trollkvinn­as exempel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden