Piz­za med to­mat­sås och skin­ka

LCHF - - Dags För Nystart! -

Ef­tersom det är ost i botten är det ing­en ost ovan­på. Det räc­ker bra med den go­da to­mat­så­sen, par­ma­skin­kan, ruco­lan och ba­si­li­kan.

4 por­tio­ner

200 g Phi­la­del­p­hi­a­ost 8 ägg 3 dl visp­gräd­de 7 dl ri­ven ost 1 msk tor­kad ore­gano 1 gul lök 3 msk smör 3 msk to­mat­puré 1 burk kros­sa­de to­ma­ter salt och pep­par 300 g luft­tor­kad skin­ka 1 röd­lök färsk ba­si­li­ka svar­ta oli­ver ruco­la­sal­lad ol­ja och vi­nä­ger

Sätt ug­nen på 175 gra­der. Lägg bak­plåts­pap­per på en bak­plåt. Vis­pa ihop Phi­la­del­p­hi­a­ost och ägg till en jämn smet. Till­sätt gräd­den, os­ten och ore­gano.

För­de­la så att det blir 4 piz­za­bott­nar på två plå­tar kläd­da med bak­plåts­pap­per. Bred ut till jäm­na bott­nar. Gräd­da i 25–30 mi­nu­ter tills de blir gyl­le­ne. Har du varm­luft­sugn går det bra att gräd­da bå­da sam­ti­digt. Det går an­nars bra att läg­ga allt på sam­ma plåt och gö­ra en stor piz­za som man se­dan de­lar.

Hac­ka lö­ken. Stek lö­ken i smör och till­sätt to­mat­puré och kros­sa­de to­ma­ter. Låt putt­ra i 10 mi­nu­ter, gär­na läng­re. Mixa så att så­sen blir slät, sma­ka av med salt och pep­par.

Lägg to­mat­så­sen på piz­za­bot­ten och ­de­ko­re­ra med luft­tor­kad skin­ka, strim­lad röd­lök, ba­si­li­ka, oli­ver och ruco­la.

Ring­la över ol­ja och vi­nä­ger och strö över li­te salt och pep­par.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.