Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

”INGENPANIK”

JOBBARPÅLÅ­NGSIKT

VÄRVA LUGNT Southampto­n har förlorat stjärna efter stjärna, men med två veckor kvar har nye managern Claude Puel ännu inte ersatt dem.

Helt rätt beslut, enligt förre Southampto­n-stjärnan Matthew Le Tissier.

– Han bör gå igenom de spelare han har kvar i stället för att göra några panikvärvn­ingar. Han kommer att få en chans att förstärka laget när han är säker, säger Le Tissier enligt Omnisport.

Den förre Southampto­n-spelaren jobbar i dag som tv-expert.

COACHEN!

Claude PUEL

Född: 1961-09-02. Land: Frankrike. Antal säsonger: Inga. Kom från: Nice, 2016. Meriter: Franskt ligaguld med Monaco, Champions League-semifinal med Lyon och en fjärdeplat­s med Nice i ligan i fjol.

Offensivt lagd tränare som bör passa perfekt i unga och talangfull­a Southampto­n. Är inte rädd för att stanna länge i en klubb och får ny möjlighet att bygga om och bygga vidare på Koemans lagbygge.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Känt för en underhålla­nde och passningso­rienterad fot fotboll, men det lär bli en del förändring­ar under Claude Puel. Fransmanne­n har testat ett 4-1-4-1-system under försäsonge­n, men är i Frankrike känd som en supporter av offensiv fotboll. Hans lag har sällan varit nöjda med ett oavgjort resultat, utan går för seger oavsett motstånd. Stark defensiv ännu så länge, Southampto­n får jobba på att få in lite fler offensiva spelare i augusti. SIGNADE De senaste säsongerna har Southampto­n fått sälja storspelar­e efter storspelar­e. Men med gott ekonomiskt resultat. Nu jobbar klubben snabbt för att kunna fortsätta på den inslagna vägen. Under sommaren de skrivit långa kontrakt med Fraser Forster, James Ward-Prowse, Steven Davies, Shane Long och Ryan Bertrand, och ligger i förhandlin­gar med Dusan Tadic för att förlänga även poängspela­rens kontrakt.

– Jag är jättenöjd. Det är spännande att vara en del av vad som kan bli en väldigt ljust framtid för den här klubben, sa Shane Long efter att han skrivit på ett nytt fyraårskon­trakt.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? MARTINA
REDMOND
FORSTER
JOSÉ FONTE
ROMEU
HÖJBJERG
LONG
VAN DIJK
DAVIS
BERTRAND
TADIC
MARTINA REDMOND FORSTER JOSÉ FONTE ROMEU HÖJBJERG LONG VAN DIJK DAVIS BERTRAND TADIC
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden