Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

UNDERBARTÄ­RKORT

TAPPADE40P­ROCENT

FÖRVÅNADE ”Vem i hela världen vågar öppna dörren för Marcelo Bielsa nu?” frågade sig Sportblade­ts Simon Bank efter att offensivro­mantikern lämnade Marseille i början av förra säsongen under märkliga former. Lazios president Claudio Lotito vågade och 6 juli skrev argentinar­en på för klubben. Två dagar senare publicerad­es en nyhet på Lazios officiella hemsida. ”Vi kan med förvåning bekräfta Marcelo Bielsas avgång.” I stället kommer tidigare ungdomsträ­naren Simone Inzaghi att vara huvudträna­re, precis som han var i slutet av förra säsongen.

COACHEN!

Simone INZAGHI

Född: 1976-04-05. Land: Italien. Antal säsonger: 0. Kom från: Primeveral­aget, 2016. Meriter som spelare: Italiensk mästare 2000, italiensk cupmästare 2000, 2004, 2009.

Hoppade in som tillfällig huvudträna­re sista sju matcherna i våras när Stefano Pioli fick sparken. Efter Bielsas avhopp får han fortsätta åtminstone ett tag till. Filippos lillebror. Bidrog med sju mål Lazios senaste guldsäsong, 2000.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Kanterna är centrala – och yttrarna har olika förtjänste­r. Anderson och Keita Balde är speediga och oförutsäg oförutsägb­ara medan Antonio Candreva är långsammar­e och spelar mer på erfarenhet. Från mittfältet får de i första hand hjälp av ständigt före företagsam­ma Parolo. Stora frågeteckn­et är om någon i befintliga truppen kan ersätta Klose som striker. Ciro Im Immobile misslyckad­es med att ersätta en polack i Tyskland när han kom till hypersnabb­a Borussia Dortmund. Mycket talar för att han är betydligt bättre lämpad för att ersätta Klose. Bortsett från längden påminner deras mångsidigh­et om varandra. PUBLIKTAPP Fjolåret var inte roligt för Laziosuppo­rtrarna. De gick in i säsongen med sin bästa placering på åtta år och ett publiksnit­t på 36 000 bakom sig och en kvalplats till Champions League i handen. I fjol sjönk snittet med över 40 procent till 21 000. En förklaring är den sportsliga besvikelse­n med missat CL och en åttondepla­ts i ligan. En annan stridighet­erna runt uppdelning­ar av supporters­ektionerna på läktaren som ledde till att både Romas och Lazios hängivna anhängare bojkottade båda Romderbyna.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? BASTA
MILIKOVIC-SAVIC
CANDREVA
MARCHETTI
DE VRIJ
BIGLIA
HOEDT
IMMOBILE
RADU
PAROLO
ANDERSON
BASTA MILIKOVIC-SAVIC CANDREVA MARCHETTI DE VRIJ BIGLIA HOEDT IMMOBILE RADU PAROLO ANDERSON
 ??  ?? Bielsa.
Bielsa.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden