Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

I TOPP Tyska fotbollsma­gasinet Kicker brukar två gånger varje säsong ranka spelarna i Bundesliga och om vi tittar på senaste rankningen gällande målvakter och innerbacka­r är den trevlig läsning för Bayer 04. Lagets målvakt, Bernd Leno, rankas som näst bäst i ligan efter Bayern Münchens Manuel Neuer. Leno anses av magasinet hålla ”internatio­nell klass”. Lagets innerbacka­r Ömer Toprak och Jonathan Tah rankas som femma respektive sjua i ligan på sin position. Toppar den listan gör Bayernduon Boateng/Hummels.

COACHEN!

Roger SCHMIDT

Här är det gegenpress­ing som gäller i alla lägen. Lite svårt att avgöra vilken typ av formation Schmidt an använder sig av. En del säger 4-2-3-1, andra 4-4-2, men man kan lika gärna hävda att laget spe spelar med en 4-2-4-uppställni­ng. Hur som helst är det fart och energi som är nyckelorde­n. Och gegenpress­ing då. Vad det handlar om är att gå in i press så fort man tappat boll. Ju tidigare man lyckas i återerövri­ngen desto större chans är det att skapa en kvalificer­ad målchans. Underhålla­nde? Mycket.

BURVÄKTARE #2 ILIGAN

BEVILJADEB­ENDER

REKAR I RIO Klubben tvingades släppa i väg två spelare att represente­ra Tyskland i OS i Rio. Det handlar om defensive mittfältar­en och lagkaptene­n Lars Bender, som var en av tre överåriga i förbundska­pten Horst Hrube Hrubeschs 18-mannatrupp, och unge yttern Julian Brandt, som sidsteppad­es i sista stund inför sommarens EM.

Tränaren Roger Schmidt medger att det ställer till problem när det gäller förberedel­serna inför säsongen, men säger samtidigt att han inte vill stoppa spelarna från upplevelse­n att delta i ett OS. Född: 1967-03-13. Land: Tyskland. Antal säsonger: Två. Kom från: Red Bull Salzburg 2014. Meriter: Österrikis­k mästare och cupmästare med Salzburg 2013/14.

Hetlevrad herre som hade uppmärksam­mad kontrovers med en domare förra säsongen. Men också skicklig på att utbilda och få ut max av sina spelare. Ryktades till Leipzig i sommar. Han var stort uppskattad av Sir Alex Ferguson som ”supersub” i Manchester United.

Men när först David Moyes och sen Louis van Gaal tog över som manager i klubben reducerade­s

till en spelare som oftast befann sig på läktarplat­s i samband med A-lagets matcher i Premier League.

Till slut tröttnade ”Chicharito” på sin situation och lämnade för Bayer Leverkusen – där han gjorde omedelbar braksuccé.

”Den lilla ärtan” snickrade till 17 mål på 25 ligamatche­r och 26 mål totalt för Bayer 04

SKYTTELIGA­N

under sin debutsäson­g i klubben. Han bildade ofta anfallsduo med fansens kelgris Stefan Kiessling, som med Hernandez ankomst direkt förvandlad­es från avslutare till assistspel­are.

Under sommaren har 28-årige Hernandez represente­rat Mexiko i Copa America. Mexiko nådde kvartsfina­l i turneringe­n och ”Chicharito” svarade för ett mål.

Därmed är han en ynka fullträff från att bli landets bäste målskytt genom tiderna. Jared Borgetti är fortfarand­e rekordhåll­are, men knappast särskilt länge till.

 ??  ?? HILBERT
TAH
LENO
BAUMGARTLI­NGER BELLARABI
HERNANDEZ
TOPRAK
BENDER
VOLLAND
WENDELL
BRANDT
HILBERT TAH LENO BAUMGARTLI­NGER BELLARABI HERNANDEZ TOPRAK BENDER VOLLAND WENDELL BRANDT
 ??  ??
 ??  ?? Bernd Leno.
Bernd Leno.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bender.
Bender.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden