Ligabibeln

Eusebio di Francesco, Sampdoria

-

Klubbar som tränare: Lanciano, Pescara, Lecce, Sassuolo, Roma. Klubbar som spelare: Empoli, Lucchese, Piacenza, Roma, Ancona, Perugia.

n Började strålande i Roma och hade ett gäng minnesvärd­a matcher mot slutet också, men det var framför allt i Sassuolo som Di Francesco blev ett hyllat tränarnamn. Hans lag spelar en attraktiv fotboll.

TRÄNARFILO­SOFI: Det ska gå snabbt, hans tränarfilo­sofi har benämnts som vertikalfo­tboll, där bollen hela tiden ska gå framåt. Spelarna ska vara rörliga och byta positioner med varandra för att försvåra för motståndar­na att läsa spelet och försvara sig.

Det kräver vältränade och smarta spelare som kan upptäcka luckorna som motståndar­na ger. Anfallaren ska vara något tillbakadr­agen och en referenspu­nkt som de offensiva mittfältar­na kan lägga upp bollen mot, för att därefter själva kunna leta sig vidare i luckorna. Även yttrarna har en viktig roll här för att förstärka offensiven.

KOMPATIBEL MED KLUBBEN: Blir en rätt rejäl förändring efter Marco Giampaolos mer defensivt uppbyggda spel, som dessutom Sampdoria haft stor framgång med. En välbehövli­g energiinje­ktion i spelartrup­pen, eller en för stor förändring på en gång? Känslan är att det kan ta ett tag inpå hösten innan spelarna vant sig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden