RICOTTATARTE MED GRÖN­SA­KER, MYNTA OCH ÄRTSKOTT

Mat & Vin - - Ostfrossa -

Tid: 30 min + 1 tim­me för ri­cot­tan att rin­na av + 25 min i ugn En lyx­ig för­rätt där den lena ri­cot­tan top­pas med spar­ris, är­ter och mynta. TILL 4 PERS:

200 g ri­cot­ta­ost

1 kyld smör­deg (250 g)

1 stort ägg

75 g par­me­sa­nost 1 msk hac­kad tim­jan

1/2 tsk salt

1 krm ny­mald svart­pep­par

200 g frys­ta är­ter 1 knip­pa spar­ris (250 g)

2 sal­lads­lö­kar

25 g ärtskott

4 myn­takvis­tar

Dres­sing:

1 msk ho­nung

1 msk pres­sad ci­tron

2 msk oliv­ol­ja

Gör så här:

1. Lägg ri­cot­tan i en sil med ett kaffe­fil­ter i och låt rin­na av ca 1 tim­me.

2. Sätt ug­nen på 200°. Rul­la ut smör­de­gen på en plåt med bak­plåts­pap­per. Skär en skå­ra i de­gen runt om ca 1 cm från kan­ten. Vis­pa upp äg­get. Pens­la kan­ten med li­te av äg­get. Blan­da ri­cot­tan med res­ten av äg­get. Riv par­me­sa­nen och blan­da den med ri­cot­tan. Rör ner tim­ja­nen och kryd­da med salt och pep­par. 3. Bred ut sme­ten på smör­de­gen. Gräd­da mitt i ug­nen ca 10 min.

4. Ti­na är­ter­na. Bryt av den ned­re de­len på spar­ri­sen. Skär spar­ri­sen i bi­tar och för­väll dem i lätt­sal­tat vat­ten ca 2 min. Spo­la av med kallt vat­ten. An­sa och strim­la sal­lads­lö­ken.

5. Ta ut tar­ten och tryck till med en stekspa­de om den har rest sig för myc­ket. Lägg på är­ter, spar­ris och lök och gräd­da yt­ter­li­ga­re ca 25 min. 6. Låt tar­ten sval­na ca 10 min. Vis­pa ihop in­gre­di­en­ser­na till dres­sing­en. Häll den över grön­sa­ker­na och top­pa med ärtskott och mynta. Ser­ve­ra ge­nast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.