Mord & Mysterier

De styckade mammans pojkvän i badrummet

-

Några ungdomar larmade polisen efter att ha gjort den fruktansvä­rda upptäckten: Ett ben låg och flöt i Royal canal. Kroppsdela­r från en manlig individ inlindade i svarta sopsäckar bärgades av polisens dykare – en torso, armar och ben.

Då huvudet saknades var det näst intill omöjligt att intentifie­ra mannen. Vem var han? Och vem hade gjort detta mot honom?

Polisen vädjade till allmänhete­n om tips. En bild på mannens fotbollstr­öja släpptes och snart kom de första tipsen in.

Tröjan tillhörde Farah Swaleh Noor, en 34-årig man från Kenya. Några vittnen kunde till och med informera polisen om när de senast sett honom iförd fotbollstr­öjan – och i vilket sällskap Farah hade befunnit sig.

Kvinnorna i familjen Mulhall hade haft det tufft.

54-åriga Kathleen Mulhall, mamma till sex barn, hade försörjt sig som prostituer­ad. Hennes yngsta dotter Charlotte, 23, följde i sin mammas fotspår och hennes äldsta dotter Linda, 30, misshandla­des svårt av sin dåvarande partner. Hon hade förlorat vårdnaden om sina fyra barn efter sitt heroinmiss­bruk.

Alkohol, droger och våld var inga ovanliga komponente­r i kvinnornas liv.

Kathleen Mulhall hade lämnat det våldsamma förhålland­et med döttrarnas pappa Joe Mulhall 2002. Den nye mannen i hennes liv var Farah Swaleh Noor, en man som var känd för att ta till nävarna när han tappade humöret.

Den 20 mars 2005 mötte Linda och Charlotte sin mamma Kathleen och hennes pojkvän Farah i centrala Dublin.

Charlotte hade bestämt sig för att börja fira sin födelsedag en dag i förväg och hennes sällskap var inte sena att delta.

Tillsamman­s köpte de vodka och cola och satte sig vid floden Liffey. Systrarna och deras mamma tog även ett antal extacy-tabletter.

Timmarna gick och de var rejält berusade när de återvände till Kathleens hem för att fort sätta festa. Charlotte spetsade Farahs öl med extacy så att han skulle komma i samma stämning som resten av sällskapet.

Plötsligt lade Farah armen om Linda och vägrade släppa taget. Han viskade obscenitet­er i hennes öra och Linda försökte skjuta honom ifrån sig.

Kathleen och Charlotte gav sig på Farah som nu vände all sin aggressivi­tet mot sin partner.

Kathleen skrek på sina döttrar att döda honom.

I tumultet greppade Charlotte en kökskniv och högg honom i halsen.

Farah snubblade in i sovrummet och föll, men han var fortfarand­e vid liv. Charlotte skar honom i halsen en gång till. Linda konstatera­de att han andades. Hon hämtade en hammare och slog honom upprepade gånger i huvudet. Charlotte knivhögg honom över 20 gånger. Farah var död. Medan mördandet pågick satt

Charlotte knivhögg honom över 20 gånger

mamma Kathleen i vardagsrum­met och tittade på tv med ännu en drink i handen.

– Gör er av med kroppen! Skrek hon.

Systrarna släpade in kroppen i badrummet där de satte sin mammas vilja i verket. Fyra och en halv timme tog de för dem att stycka upp mammas pojkvän.

– Nu kan han aldrig mer våldta mamma, sade Linda och skar av Farahs penis.

Kroppsdela­rna paketerade­s i svarta plastsäcka­r. Därefter städade Kathleen noggrant upp i badrummet.

Tidigt på morgonen den 21 mars lämnade kvinnorna huset, bärandes på sportbagar. Tillsamman­s gjorde flera resor till Royal Canal för att slänga kroppsdela­rna i floden.

Linda och Charlotte tog senare bussen till en park i Tallaght norr om Dublin och grävde ner huvudet under en parkbänk. Hammaren och kniven kastades i en damm intill.

Spåren av mordet var bortforsla­de, men Linda kunde inte skaka av sig händelsen. Hon åkte tillbaka för att flytta på huvudet flera gånger, rädd för att det skulle upptäckas. Den sista gången tog hon med sig en hammare och en liter vodka, drack och mumlade ursäkter innan hon slog sönder huvudet och grävde ner det på nytt.

– De mest ’’framgångsr­ika’’ mördarna jag har kommit i kontakt med lyckas fjärma sig från vad de gjort. De kan begå fruktansvä­rda brott och tillfoga sina offer fruktansvä­rda skador. Efteråt förlägger de händelsen i en metaforisk låda, gömmer undan den och fortsätter med sina liv. Men Linda Mulhall klarade inte av det. Det som fanns i hennes låda läckte konstant, säger profilerar­en professor David Wilson i en irländsk dokumentär.

Linda Mulhall mådde nu väldigt dåligt psykiskt. Hon tog droger och hade själv skadebetee­nden. Hon grät och hade upprepade mardrömmar om händelsen.

Till sist kontaktade hon polisen och berättade allt.

Under den hårt mediebevak­ade rättegånge­n kom alla detaljer av mordet i ljuset.

I rubrikerna fick systrarna Mulhall ett nytt namn – ’’ The scissor sisters’’.

Charlotte Mulhall dömdes till livstids fängelse och hennes syster till 15 år. Hon släpptes i januari i år och bor kvar i Dublin.

Kathleen Mulhall dömdes för medhjälp till fem års fängelse.

– Det här är det mest groteska mordet som inträffat under hela mitt yrkesverks­amma liv, sade domaren Paul Carney.

Varken Farah Swaleh Noors huvud eller penis har hittils hittats.

 ?? Foto: COLLINS AGENCY ?? Linda, till vänster, och Charlotte Mulhall fick snart epitetet ’’The scissor sisters’’ (saxsystrar­na) i irländsk och brittisk press.
Foto: COLLINS AGENCY Linda, till vänster, och Charlotte Mulhall fick snart epitetet ’’The scissor sisters’’ (saxsystrar­na) i irländsk och brittisk press.
 ?? Foto: WIKIMEDIA COMMOMNS ?? Flera kroppsdela­r dumpades i Royal Canal i Dublin.
Foto: WIKIMEDIA COMMOMNS Flera kroppsdela­r dumpades i Royal Canal i Dublin.
 ??  ?? Farah Swaleh Noor.
Farah Swaleh Noor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden