Mord & Mysterier

Det nästan perfekta mordet

- Gunilla Granqvist

Han skulle dö när som helst ändå, resonerade systrarna Mary-Beth Tomaselli och Linda Roberts när de bestämde sig för att mörda sin pappa Anthony Tomaselli.

Den 85-årige mannen led av demens och cancer och ingen av systrarna orkade med att flytta honom till ett särskilt boende.

De serverade sin pappa en cocktail bestående av sprit och starka sömntablet­ter en kväll och satte sig att vänta.

Anthony föll i djup sömn, men drycken verkade inte få hans andning att upphöra.

Systrarna fick ta till andra metoder. De stoppade en strumpa i hans mun och höll för hans näsa och kort därefter var jobbet gjort, även om hans pacemaker fortfarand­e fick hjärtat att slå några sista slag.

Morgonen därpå kontaktade de ambulanspe­rsonal vilka i sin tur konstatera­de att den gamle mannen förmodlige­n avlidit stilla i sömnen.

Systrarna sålde snart pappans hus och delade på pengarna.

Deras dåd verkade undgå rättvisan om det inte varit för att Mary-Beth träffade en man i en bar och blev förälskad. Och när hon presentera­de sin kärlek för sin syster blev hon det också.

Ovetandes om det hade bägge systrarna en relation med samma man – en man som Linda tyckte att hon kunde berätta allt för.

Så hon lättade sitt hjärta om vad som egentligen hänt med deras pappa. Föremålet för hennes heta känslor spelade in erkännande­t på mobilen och lämnade över det till polisen.

Tidigare i år, fyra år efter mordet på sin pappa, häktades systrarna och väntar nu på rättegång.

 ?? Foto: PINELLAS COUNTY SHERIFF’S OFFICE ?? Linda Roberts, 61, till vänster, och Mary-Beth Tomaselli, 63, till höger. Systrarna skulle klarat sig från rättspåföl­jder om de inte blivit kära i samma man och den ena plötsligt blev skuldtyngd. Det fanns inga misstankar om att deras pappa Anthony Tomaselli dött en ontaurlig död.
Foto: PINELLAS COUNTY SHERIFF’S OFFICE Linda Roberts, 61, till vänster, och Mary-Beth Tomaselli, 63, till höger. Systrarna skulle klarat sig från rättspåföl­jder om de inte blivit kära i samma man och den ena plötsligt blev skuldtyngd. Det fanns inga misstankar om att deras pappa Anthony Tomaselli dött en ontaurlig död.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden