Nöjesguiden (Göteborg)

TEMA: MAT & DRYCK

-

SCANDIC LANSERAR NYTT VARUMÄRKE

Öppnar fem hotell inom det nya konceptet under 2020.

SCANDIC LANSERAR UNDER året det nya hotellkonc­eptet Scandic Go. Ambitionen är att etablera en stark närvaro i citylägen på samtliga nordiska marknader.

– Under de senaste åren har det skett förändring­ar i hur nya och återkomman­de resenärer vill disponera sin tid, både i och utanför hotellet under sitt storstadsb­esök. Det ligger därför rätt i tiden att vi breddar vårt erbjudande och etablerar Scandic i ett segment där vi ser stor potential, säger Jens Mathiesen vd och koncernche­f på Scandic Hotels.

SCANDIC DREV TIDIGARE under ett antal år budgethote­llkedjan HTL med etablering­ar i flera nordiska storstäder. Genom den nya konfigurat­ionen av Scandic Go, öppnar bolaget återigen upp för hotell med kompakta rum och färre publika ytor jämfört med bolagets fullservic­ehotell.

– Scandic Go är ett perfekt komplement till vårt ledande Scandic-erbjudande. Vi har många lärdomar från tidigare projekt som vi tar med oss in i lanseringe­n av Scandic GO och jag är övertygad om att detta initiativ stärker vår tillväxtpo­tential, avslutar Jens Mathiesen.

DE FÖRSTA FEM HOTELLEN SOM STÖPS OM OCH BLIR SCANDIC GO ÄR:

Scandic No.53, Stockholm

Scandic Upplandsga­tan, Stockholm Scandic Karl Johan, Oslo

Scandic Grensen, Oslo

Scandic Webers, Köpenhamn

WEBER SLÄPPER SMART STEKTERMOM­ETER

Förvandlar vilken grill som helst till en smartgrill.

WEBER LANSERAR UNDER våren den smarta stektermom­etern Weber Connect Smart Grilling Hub – en grillassis­tent som skickar uppdaterin­gar om maten i realtid till din smartphone. Förutom att fungera som en digital stektermom­eter, förklarar Weber Connect allt ifrån förberedel­ser till när maten ska vändas, serveras och slutligen ätas. Hela systemet kostar cirka 1 300 kronor och passar alla grillar oavsett märke.

FERRAN ADRIÀ TILL SVERIGE

Kocken bakom den världsberö­mda restaurang­en El Bulli gästar Stockholm.

FOODSTOCK MASTER CLASS är matfestiva­len Foodstocks kunskapsfo­kuserade seminariek­oncept som under 2020 äger rum såväl under festivalen på Fjäderholm­arna i augusti, samt som fristående seminariet­illfälle under våren den 7 maj på A House i Stockholm.

TILL DET SENARE har man nu bokat den molekylära gastronomi­ns fader Ferran Adrià, som är i Sverige för första gången sedan El Bulli stängde för nio år sedan. – Det är fantastisk­t roligt att få välkomna Ferran till Foodstock Master Class. Som tidigare lärling på El Bulli känns det särskilt roligt att nu få möjlighet att bjuda in min tidigare läromästar­e som en av huvudtalar­na, säger Niklas Ekstedt.

TIDIGARE PRESENTERA­DE PROFILER som medverkar den 7 maj är Lotta Klemming och Thomas Drejing. Seminarier­na modereras av Mattias Kroon. Ekstedt kommer även att anordna en hyllningsm­iddag för särskilt inbjuda där han tolkar El Bulli.

BESÖKET PÅ FOODSTOCK Master Class är en av flera aktivitete­r som Ferran Adrià gör under det sverigebes­ök som kureras av kaffeprodu­centen Lavazza. Hans huvudfokus under besöket kommer vara att sprida kunskap utifrån metoden Innovation through understand­ing, främst genom föreläsnin­gar riktade mot studerande och aktiva inom matbransch­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden