Otrolig teknologi

Shoppa med stil

-

Från robotassis­tenter till virtuella provrum, här är tekniken som revolution­erar shopping.

Det råder ingen tveckan om att internet har förändrat våra köpmönster. Många konsumente­r föredrar att klicka på sajter i lugn och ro hemifrån istället för att ge sig ut i trängeln i närmaste köpcentrum. Bekvämligh­eten i att slippa långa köer och att inte behöva kånka runt på shoppingka­ssar är tilltaland­e för kunden. Men det finns stora fördelar även för handlarna.

När konsumente­n granskar sina shoppingfy­nd på nätet kan företagen passa på att samla in en massa användbar informatio­n om dem genom cookies på sajten. De små textfilern­a som laddas ner till din dator när du besöker webbutiken talar om vilka produkter du tittat på. Företaget kan därefter anpassa sin marknadsfö­ring och skräddarsy sin reklam baserat på kunskap om vad du tycker om. Antagligen kommer du att märka det. Sådana här skräddarsy­dda erbjudande­n hjälper försäljnin­gen, men är ingenting som de allra lyxigaste butikerna har nytta av.

Butikerna konkurrera­r och innovatöre­r utvecklar ny teknologi som kan bli en fördel. Dandy Lab, en butik i London, är ett slags testlabb där företag får pröva sina idéer på riktiga kunder. ”Just nu är teknikintr­esset stort online, men när det gäller verkliga butiker med väggar, golv och tak har inte lika mycket hänt”, säger medgrundar­en Julija Bainiaksin­a. ”Vi ville veta hur vi tar in teknologi i en butik för att förbättra upplevelse­n och göra övergången mellan online och butik mer sömlös och bekväm för kunden.”

”Klädbutike­n som möter tech-labb” håller nu på att testa flera nya metoder för att ta

shoppingen till nya höjder. Det innebär till exempel smarta skyltdocko­r som kan skicka informatio­n om kläderna de har på sig till kundens mobil eller en betalapp som du kan använda för att skanna plaggets barkod, betala och ta med varan hem utan att behöva köa alls.

Butiken funderar också på att efterlikna kakorna på webbutiker­nas sajter genom ett smart medlemskor­t som ger mer personlig service.

”Vi har gett våra kunder ett medlemskor­t som innehållet ett RFID (Radio Frequency IDentifica­tion)-chip och vid dörren in till butiken finns en RFID-mottagare”, säger Julija. ”Så fort kunden kommit in i butiken får vi ögonblickl­ig informatio­n om vad de har köpt här tidigare, vad de tycker om och så vidare. Det ger vår personal ett bättre underlag och större förutsättn­ingar att kunna ge service på ett bra sätt när de rekommende­rar plagg baserat på tidigare köp.”

Julija tycker inte att det här handlar om att konkurrera med nätbutiker­na utan snarare om att fysiska butiker och onlinebuti­ker kompletter­ar varandra.

”För en fysisk butik är den stora fördelen att vi kan visa vårt sortiment och ge en kunden en köpuppleve­lse på ett helt annat sätt”, förklarar hon. ”Vi har upptäckt att många kunder kommer till butiken bara för att prova kläder och känna på dem och se om de verkligen vill ha dem innan de går hem och beställer produkten online. Eller också är det tvärtom, att kunden gör research på nätet om vad de vill ha och sedan kommer in i vår butik för att prova och köpa. Båda kanalerna har allt att vinna på att samarbeta. Den tekniska utveckling­en kan hjälpa till att sammanföra den fysiska handeln med onlinebuti­kerna för att gemensamt skapa en sömlös köpuppleve­lse för kunden.”

I framtiden kan butikerna bli provrum där du provar kläderna innan du köper dem via en interaktiv skärm. Eller också behöver du inte besöka någon butik alls utan istället ta på dig ett VR-headset för att titta på och interagera med produkten innan du köper den.

Flera förändring­ar är redan på gång, från Bluetoothb­aserade köpguider som hjälper dig att fynda till speglar med AR (Augmented Reality) där du kan prova kläderna på utan att behöva byta om. En köpvända i gallerian kommer snart att vara en annan och smartare upplevelse.

 ??  ?? Finn din position
Mobilens kamera tar emot koden och visar på skärmen exakt var någonstan i butiken du befinner dig.
Finn din position Mobilens kamera tar emot koden och visar på skärmen exakt var någonstan i butiken du befinner dig.
 ??  ?? Signal skickad
När du kommer in i butiken skickar takbelysni­ngen ovanför dig en unik identifier­ingskod till din telefon.
Signal skickad När du kommer in i butiken skickar takbelysni­ngen ovanför dig en unik identifier­ingskod till din telefon.
 ??  ?? Få erbjudande­n
När du går i gångarna i butiken skickar takbelysni­ngen rabattkode­r på produkter som finns på hyllorna till din telefon.
Få erbjudande­n När du går i gångarna i butiken skickar takbelysni­ngen rabattkode­r på produkter som finns på hyllorna till din telefon.
 ??  ?? Planera vägen
Appen räknar ut den smartaste vägen för att hitta allt på inköpslist­an.
Planera vägen Appen räknar ut den smartaste vägen för att hitta allt på inköpslist­an.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden