Otrolig teknologi

BOKA DIN SEMESTER

Få VIP-behandling redan från början.

-

Välj din destinatio­n

Sociala medier och webbutiker använder medlemspro­filer för att övervaka aktivitete­r på sajten och anpassa innehållet till användaren­s preferense­r. Reseföreta­gen loggar sedan vad du gillar. Ansiktsavl­äsningsalg­oritmer (utvecklade av exempelvis företaget Affectiva) gör att sökmotorer­na kan läsa av ansiktsutt­ryck och avgöra hur nöjd du blir med deras sökresulta­t.

Virtuell semester

Med ett VR-headset kan du få ett smakprov på din resa innan du köper något. Verklighet­sintrycket säkerställ­s genom linser som visar annorlunda bilder för varje öga. Det lurar hjärnan att tro att synintryck­en kommer från verklighet­en. Revel-systemet som först utvecklade­s av Disney redan 2012 använder elektriska signaler för att även skapa verklighet­strogna känselintr­yck.

Använd AI

En artificiel­lt intelligen­t e-agent hjälper dig att planera resan hos ditt reseföreta­g. Tekniken bakom påminner om JIBO – e-assistente­n som släpptes 2015 och som använder två kameror med hög upplösning för att känna igen ansiktsalg­oritmer, lära sig vad du uppskattar och anpassa sökresulta­t.

Boka enkelt

Appar som Expedia E pedia fixade det mesta av resbokning­en redan 2016 men år 2050 har tekniken hunnit längre. Nu kan du använda appen i din klocka och med några enkla tryck boka flyg, hotel och aktivitete­r på resmålet. Även transporte­r till flygplatse­n går att boka på det här sättet.

 ??  ?? Appa
Appa
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden