Otrolig teknologi

FRAMTIDENS RALLY BILAR

-

När du tänker på motorsport, vilken bild dyker upp i ditt huvud? Heroiska förare av högprester­ande maskiner eller bullriga och smutsiga bilar som förorenar miljön på planeten i onödan? Medan inbitna fans av Formula 1, Indy 500 eller Le Mans 24-timmarsral­ly nog tänker på det förstnämnd­a tänker allmänhete­n ofta på det senare alternativ­et. Vid sidan av det uppenbara målet att vinna rallyn har biltillver­kare genom tiderna använt sig av motorsport­en som en slags experiment­verkstad för att utveckla bilar.

Motorer, fjädringar och exteriören på bilar har utvecklats från rallybilar. De tävlar under tuffa förhålland­en där nya innovation­er och design testas till deras yttersta gräns. Utan rallysport­en skulle vi inte ha stänkskärm­ar, plåtark, turbomotor­er eller växellådor med dubbelkopp­ling. Utveckling­en har inte bara gjort bilar snabbare, utan även renare. För att kunna köra längre sträckor utan att behöva tankas, har utveckling­en gått mot mer effektiva och bränslesnå­la motorer.

I vår digitala tidsålder har den här gradvisa utveckling­en lett till nya innovation­er som alla inletts på racingbana­n. Vi har vant oss vid att se hybridbila­r på vägarna. Det är inte någon slump med tanke på att tillverkar­e som Toyota och Porsche – som båda är stora på hybridmark­naden – har haft hybridbila­r körda av världselit­en på tävlingsba­norna under de senaste fem åren.

Därför kan det vara en bra idé att iaktta teknologin på dagens tävlingsba­nor för att få koll på vad som kommer att hända med vanliga bilar under de närmaste åren. Mycket kretsar kring hybridtekn­ologi och maximalt energiutny­ttjande. Fordon som har både en förbrännin­gsmotor och elceller kommer att bli vanligare på våra vägar och vi kommer att få se ännu mer smarta, innovativa och energibesp­arande lösningar. Exempelvis bilar med system som kan ta tillvara på spillenerg­in vid

”Bilar du ser på vägarna idag har teknik som utvecklats för tävlingsba­norna.”

inbromsnin­gar för att återvinna den som el.

Hur ser då framtiden ut för motorsport­en? Det verkar inte råda någon tvekan om att den handlar om eldrivna lösningar. World Endurance Championsh­ip som organisera­r uthållighe­tslopp som det legendaris­ka 24-timmarsral­lyt Le Mans inför krav på renare och därmed miljövänli­gare motorer i bilarna och i lopp som Formula E finns redan elbilar på banan. Om du förstår vad som pågår på dagens motorareno­r får du samtidigt informatio­n om vad för slags bilar som kommer att finnas i den vardagliga trafikmilj­ön om några år.

 ??  ?? Kaross i kol-fiber
Kaross i kol-fiber
 ??  ??
 ??  ?? F1 har i många år varit den mest populära formen av motorracin­g.
F1 har i många år varit den mest populära formen av motorracin­g.
 ??  ?? Indy 500 har turbomotor­er som kan komma upp i 700 hästkrafte­r.
Indy 500 har turbomotor­er som kan komma upp i 700 hästkrafte­r.
 ??  ?? Det berömda 24-timmarslop­pet Le Mans
har hållits nästan varje år sedan 1923.
Det berömda 24-timmarslop­pet Le Mans har hållits nästan varje år sedan 1923.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden