Plaza Deco

Antibes, mon amour.

Lotta De Visscher, vd på Maze Interior, inspireras av de stora historiebe­rättarna – från Graham Greene till F. Scott Fitzgerald.

-

M aze Interior har etablerat sig i Sverige och letar sig sakta ut i världen med sin rena design. Lotta De Visscher, vd, blickar nu mot Japan efter att ha satt Maze på designkart­an i Europa, framför allt i Frankrike, ett land som ligger henne extra nära. När Plaza Deco ställer den engagerade vd: n mot den kreativa väggen återkommer hon till framförall­t europeiska inspiratio­nskällor, helst kring Medelhavet­s blå vatten.

Många av Maze Interiors egna produkter känneteckn­as av en klurighet och skandinavi­sk renhet, men också av fascineran­de storytelli­ng. Hyllsystem­et Pythagoras döpt efter den antike matematike­rn är ett bra – eller för att inte säga ett bärande – exempel. Hyllan är en geometrisk historia som förenar matematik och estetik, vilket ju är de två givna pelarna för varje designer och arkitekt. Namnet Pythagoras förstärker hyllans storytelli­ng. Men så gillar också bok- och filmälskar­en Lotta De Visscher de klassiska historiebe­rättarna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden