Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

DRÖMHEM PÅ HÖJDEN Sandra och Henriks drömhem ligger insprängt i berget i en naturskön miljö. Ett kubistiskt funkishus med fantastisk utsikt.

Insprängt i berget i natursköna Tyresö ligger familjen Ågrens drömhem. Ett kubistiskt funkishus med fantastisk utsikt och en underbar altan i söderläge som ger många härliga soltimmar året om.

- text Cecilia Olsson foto Emelie Langer Strömberg

Hemma hos Sandra och Henrik med barnen Emilia 10 år, William 8 år, Estelle 6 månader och katten Luna. Bor Tyresö. Gör Henrik arbetar på Bavaria och Sandra är mammaledig ekonom. Storlek 314 kvadratmet­er. Bygg år 2017. Fakta om huset Treplanshu­s i funkisstil.

”Att få se huset växa fram från att bara ha varit en ritning på ett papper har varit en riktigt häftig upplevelse.”

I november 2017 flyttade familjen Ågren in i sitt drömhem i Tyresö. Cirka ett år tidigare hade de äntligen hittat rätt tomt. Det var under en resa i fjällen som de såg tomten på nätet och kontaktade genast sin mäklare som ordnade med en affär.

Tidigare har paret tillsamman­s byggt ett hus, då med en annan husleveran­tör som levererade färdiga moduler. De flyttade aldrig in i det huset men drömmen om att bo i ett hem de varit med och byggt själva kvarstod och de satte igång att leta efter rätt tomt. Att barnen skulle kunna gå kvar i samma skola och fortsättni­ngsvis ha nära till sina vänner och aktivitete­r kändes som det viktigaste i valet av område, så att hitta en tomt i Tyresö blev målet. Utöver det så var utsikten något som vägdes in i beslutet.

När familjen inte spenderar tid i villan på Tyresö åker de gärna till lantställe­t på Torö i Nynäshamn. Det är ett timmerhus som står i stor kontrast till den nybyggda funkisvill­an. Sandra tycker att det är precis vad man vill ha när man åker till sitt fritidshus, härliga motsatser som

 ??  ?? Sydvästläg­e. Hos den biltokiga familjen möts man direkt på uppfarten av en extra bred Hörmann garageport. För att inte gå miste om någon utsikt måttbestäl­lde de ett egendesign­at räcke direkt av smidesföre­taget Accessa istället för ett traditione­llt glasräcke som lätt immar igen. Det viktigaste för Henrik var att räcket skulle gå ner och dölja altangolve­t.
Sydvästläg­e. Hos den biltokiga familjen möts man direkt på uppfarten av en extra bred Hörmann garageport. För att inte gå miste om någon utsikt måttbestäl­lde de ett egendesign­at räcke direkt av smidesföre­taget Accessa istället för ett traditione­llt glasräcke som lätt immar igen. Det viktigaste för Henrik var att räcket skulle gå ner och dölja altangolve­t.
 ??  ?? Ljus. I matsalen ligger takhöjden på 2,8 meter vilket gör utrymmet extra luftigt och trevligt. De stora fönstren i söder och väster gör att rummet badar i sol och bjuder på underbara solnedgång­ar. Screenmark­iser på samtliga fönster ger skugga vid behov.
Ljus. I matsalen ligger takhöjden på 2,8 meter vilket gör utrymmet extra luftigt och trevligt. De stora fönstren i söder och väster gör att rummet badar i sol och bjuder på underbara solnedgång­ar. Screenmark­iser på samtliga fönster ger skugga vid behov.
 ??  ?? Övervåning. Barnens vardagsrum, även rummet med bästa utsikt! Strategisk­t placerat längst bort ifrån det vuxna vardagsrum­met på nedervånin­gen för att de inte ska störa varandra. Blir det för mycket bus skickas barnen ner i biorummet. Övervåning­en präglas av Skandinavi­sk design.
Övervåning. Barnens vardagsrum, även rummet med bästa utsikt! Strategisk­t placerat längst bort ifrån det vuxna vardagsrum­met på nedervånin­gen för att de inte ska störa varandra. Blir det för mycket bus skickas barnen ner i biorummet. Övervåning­en präglas av Skandinavi­sk design.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden