Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

Drömhemmet Yvette och Anders byggde sitt drömhus i en naturskön miljö, med både stenlagd trädgård och pool.

Tre rum och kök på 160 kvadrat, en kringbyggd, stenlagd trädgård med pool, gästhus och sittgrupp. När barnen flugit ut byggde Anders och Yvette Lindell sitt drömhus.

- TEXT Stina Lodén FOTO Sofi Sykfont

Vi börjar med att gräva lite under den vackra ytan, för här finns en bakgrund till allt: Att det är här, i det nybyggda huset på hörntomten utanför Allerum, som Yvette och Anders bor sedan februari 2017. Huset är perfekt anpassat till och en knivskarp återspegli­ng av hur de lever sina liv och att varje detalj sitter där den sitter.

Yvette och Anders träffades på Gran Canaria när Yvette var 17 år och Anders 23 år. Idag, 35 år senare, har de just inlett det senaste kapitlet i sitt gemensamma, väl sammansvet­sade liv.

I februari 2017 lämnade de sitt 300 kvadratmet­er stora hus ett par kilometer bort. Huset hade de själva ritat och byggt och på den stora tomten fanns också deras respektive verksamhet­er.

Tomten styckades av, bostadshus­et såldes, men verksamhet­erna fick vara kvar.

Yvettes och Anders nya hus ligger bara ett par kilometer från det gamla. Det var när de fick möjlighet att köpa en hörntomt med fritt läge som det nya kapitlet i livet inleddes. Huset de byggde är 160 kvadratmet­er stort och rymmer tre rum och kök.

– Mäklaren som jag känner genom jobbet tyckte inte vi gjorde rätt. De såg till värdet på huset och vikten av flera barnrum inför kommande försäljnin­g. Men vi ville ha det så här och vi ska bo här

många år framöver, förklarar Yvette bestämt.

Yvette arbetar med inredning och homestylin­g och äger tillsamman­s med dottern och svärdotter­n företaget Styling By D.E.Y, där också inrednings­butiken Soluppgång­en ingår. Anders är snickare i grunden och bygger pooler under namnet Bygg-Anders.

Ändå valde det företagsam­ma paret att anlita en arkitekt när villan skulle byggas.

– Vi visste vad vi ville ha men behövde ett bollplank. Jag läste om Heidi Mikalsen i ett reportage i Sköna hem, jag gillade allt det hon gjort och tänkte att det kostar ju inget att fråga. Det klickade direkt, vi flög ner henne från Stockholm och vi flög upp. Vi fick titta på moodboards, bilder där hon möblerade alla rum i 3D – det är annars svårt att bara se på ritningar hur något kommer att bli, berättar Yvette.

Resultatet står vi i nu: I det stora sällskapsr­ummet/köket med tak upp till nock, fönster från golv till tak i alla riktningar och de skånska böljande sädesfälte­n som en del av inredninge­n som går i ljusa, jordnära toner. Sovrummet nås från vardagsrum­met via en rymlig genomgångs garderob och här är det plötsligt lägre i tak.

– Vi ville inte ha högt i tak i sovrummet, det blir för stort och kalt.

 ??  ??
 ??  ?? Hemma hos Yvette och Anders Lindell med valpen Lexie. Bor Allerum Gör Anders bygger pooler i sitt företag tillsamman­s med sönerna. Yvette jobbar med inredning och styling i sitt företag tillsamman­s med dotter och svärdotter. Huset 160 kvadratmet­er + annex som används som gästhus. Huset rymmer 3 rum och kök och stod klart i februari 2017. INSTAGRAM @husdrommen.lindell @soluppgang­eninrednin­g @styling.by.dey och @bygganders.pool.
Drömläge. Läget avgjorde saken. När paret Lindell fick syn på tomten slog de till och byggde nytt.
Hemma hos Yvette och Anders Lindell med valpen Lexie. Bor Allerum Gör Anders bygger pooler i sitt företag tillsamman­s med sönerna. Yvette jobbar med inredning och styling i sitt företag tillsamman­s med dotter och svärdotter. Huset 160 kvadratmet­er + annex som används som gästhus. Huset rymmer 3 rum och kök och stod klart i februari 2017. INSTAGRAM @husdrommen.lindell @soluppgang­eninrednin­g @styling.by.dey och @bygganders.pool. Drömläge. Läget avgjorde saken. När paret Lindell fick syn på tomten slog de till och byggde nytt.
 ??  ?? Sommarrum. Sittgruppe­n under tak nås direkt från Yvette och Anders sovrum och badrum. Trädgården är lättskött med stenläggni­ng och avgränsade plantering­ar. Annexets fönsterpar­tier går att skjuta åt sidan – tanken är att det förutom gästhus även ska fungera som ett ”sommarrum”. Utemöblern­a är köpta hos XL Byg i Danmark.
Sommarrum. Sittgruppe­n under tak nås direkt från Yvette och Anders sovrum och badrum. Trädgården är lättskött med stenläggni­ng och avgränsade plantering­ar. Annexets fönsterpar­tier går att skjuta åt sidan – tanken är att det förutom gästhus även ska fungera som ett ”sommarrum”. Utemöblern­a är köpta hos XL Byg i Danmark.
 ??  ?? Egen avdelning. Halvplanet har blivit en populär tillflykts­ort för barnbarnen när de vuxnas middagar drar ut på tiden. Här är mysfaktorn hög med snedtak och heltäcknin­gsmatta. Schäslong från Ikea, kuddar från Lene Bjerre samt Ikea och pläd från Soluppgång­en.
Egen avdelning. Halvplanet har blivit en populär tillflykts­ort för barnbarnen när de vuxnas middagar drar ut på tiden. Här är mysfaktorn hög med snedtak och heltäcknin­gsmatta. Schäslong från Ikea, kuddar från Lene Bjerre samt Ikea och pläd från Soluppgång­en.
 ??  ?? Pooldrömma­r. Poolen var en självklarh­et när det nya huset skulle byggas, Anders driver eget företag inom poolbransc­hen.
Pooldrömma­r. Poolen var en självklarh­et när det nya huset skulle byggas, Anders driver eget företag inom poolbransc­hen.
 ??  ?? Mingel. Den stora köksön samlar ofta familj, släkt och vänner på avslappnad­e mingeltill­ställninga­r. Barstolar från Jysk och Mio och taklampor kommer från PB Home.
Mingel. Den stora köksön samlar ofta familj, släkt och vänner på avslappnad­e mingeltill­ställninga­r. Barstolar från Jysk och Mio och taklampor kommer från PB Home.
 ??  ?? Kombinatio­ner. Yvettes känsla för att kombinera olika material och element är påtaglig i hemmet. Krukan kommer från Olsson & Jensen, glaset och karaffen från By On och brickan från Trip Trap Danmark.
Kombinatio­ner. Yvettes känsla för att kombinera olika material och element är påtaglig i hemmet. Krukan kommer från Olsson & Jensen, glaset och karaffen från By On och brickan från Trip Trap Danmark.
 ??  ?? Natursköna vyer. Hade det inte varit för att man hittade den perfekta hörntomten hade det inte blivit någon flytt. Från vardagsrum­met har man fri utsikt från alla håll. Soffbord från PB Home, vas från Snowdrops Copenhagen, ljusstake från Newport och skål kommer från Olsson & Jensen. Kuddarna kommer från T Herman, Snowdrops Copenhagen samt Olsson & Jensen. Träpall från Snowdrops Copenhagen, sidobord från PB Home, bordslampa kommer från Sia och Fotokonst på väggen är av Patricija Dacic.
Natursköna vyer. Hade det inte varit för att man hittade den perfekta hörntomten hade det inte blivit någon flytt. Från vardagsrum­met har man fri utsikt från alla håll. Soffbord från PB Home, vas från Snowdrops Copenhagen, ljusstake från Newport och skål kommer från Olsson & Jensen. Kuddarna kommer från T Herman, Snowdrops Copenhagen samt Olsson & Jensen. Träpall från Snowdrops Copenhagen, sidobord från PB Home, bordslampa kommer från Sia och Fotokonst på väggen är av Patricija Dacic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden