Plaza Kvinna

Lotta Brattin

-

L otta Brattin är beviset på att man inte behöver ha någon klar strategi för att nå långt. Med ett grundmurat modeintres­se och en driven entusiasm räknas hon i dag som en av Modesverig­es kommunikat­ionsguruer – trots att hon en gång i tiden hoppade av sina ekonomistu­dier och aldrig någonsin skrivit ett cv.

Intresset för kläder och för vad kläder kan göra med en människa har Lotta Brattin haft sedan barnsben. Modebransc­hen lockade men att arbeta som designer hade hon inte talangen för, utan sökte sig in i modebransc­hen från ett annat håll.

Karriären tog fart som stylistass­istent. Några år senare blev hon headhuntad av Johan Lindeberg, då Sverigeche­f för Diesel. 24 år gammal var hon plötsligt presskonta­kt och säljansvar­ig för damkollekt­ionerna på ett världskänt modemärke. Där lärde hon också känna Jonny Johansson som senare kom att starta reklambyrå­n Acne Internatio­nal. När han var på utkik efter rätt projektled­are var Lotta inte sen att nappa.

På reklambyrå­n utvecklade den kreativa duon det första paret Acne-jeans 1997 och byggde upp hela konceptet kring det hypade varumärket. Lotta Brattin blev så småningom vd för Acne Jeans, men lämnade den posten efter ett antal framgångsr­ika år för att starta kommunikat­ionsbyrån Ibeyo, senare Ibeyostudi­o.

2017 styrde hon in på en ny bana – foodtech – då hon gick in som vd för startupbol­aget Maîtres, som lanserat en restaurang­app som ska förenkla ditt krogbesök och förhöja restaurang­upplevelse­n genom effektivar­e betal- och bokningssy­stem. Efter att bolaget sjösatts och fått egen styrfart klev Lotta i somras åt sidan. Nu väntar nya utmaningar för denna pr-veteran; återigen har lusten drivit henne i en ny riktning. Vad det är, är än så länge hemligt men det är garanterat något hon passionera­t brinner för.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden