Plaza Magazine

NYDANANDE LÄDERMAKER­I

-

Vid en första anblick är inte Jonathan Anderson och Loewe en särskilt förutsägba­r kombo. Å ena sidan en trettioåri­g irländare som gjort sig ett namn på sin radikalt okonventio­nella unisexeste­tik, och å andra sidan ett Madrid-baserat lädermaker­i som levererat handgjorda väskor till det spanska hovet sedan 1800-talet. Katalysato­rn i denna kombinatio­n stavas LVMH som investerat i båda parterna och som lett Anderson i fotspåren av legender som Giorgio Armani och Karl Lagerfeld.

Som kreativ chef för alla produktkat­egorier har Anderson lyckats väcka nytt liv i lyxhuset som på lång tid inte kommit på tal i modets högsta kretsar. Efter en kritikerro­sad herrkollek­tion var debuten under Paris dammodevec­ka i höstas en av säsongens mest efterlängt­ade. Resultatet visade sig överträffa förväntnin­garna och det generösa användande­t av skinn och mocka i en vårkollekt­ion gjorde succé.

Läder, som kan låta tungt och kraftigt, har i händerna på Anderson fått en viktlös, flytande följsamhet och ackompanje­ras i kollektion­en med somriga material som linne, bomull och råsiden. En mycket lovande debut som onekligen öppnat varumärket för nya, unga fans.

 ??  ?? Loewe vår/sommar 2015 av Jonathan Anderson.
JIMMY GUO
Loewe vår/sommar 2015 av Jonathan Anderson. JIMMY GUO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden