Premier League - Bibeln

SÅBRAÄR LAGET: 13

-

MÅLVAKTER

■ Martin Dubravka höll hög klass i fjol och höll nollan i elva av 38 matcher. Var den stora anledninge­n till att Newcastle bara släppte in 48 mål, klart minst på den undre halvan av tabellen.

FÖRSVAR

■ Litet frågetecke­n för hur Newcastle ställer upp i år, Bruce har testat med både en tre- och fyrbacksli­nje under försäsonge­n. Har svajat rejält, men imponerade under större delen av säsongen i fjol.

MITTFÄLT

■ Newcastle får hoppas att Ashley står vid sitt löfte och vägrar sälja Sean Longstaff. 21-åringen är ruskigt spännande, men övriga mittfältet ser rätt grått ut. Kan Jonjo Shelvey få en nytändning efter sin specialträ­ning?

ANFALL

■ Newcastlef­ansen jublade över värvningen av Joelinton, men han är långt ifrån färdig, och i övrigt ser det tunt ut i offensiven. Tungt att tvingas sälja Ayoze Pérez. Newcastle behöver få in mer här.

RUTIN

■ I princip samtliga spelare är 26–28 år gamla. Ingen vidare spridning, men de har hunnit bli hyfsat samspelta nu. Ännu en tränare in betyder ny taktik igen. Svårt få till det spelmässig­t när det så ofta ändras.

TRÄNARE

■ Bruce må vara en stolt Newcastles­upporter, men så mycket till tränare är han inte längre. Utveckling­en har rusat ifrån honom men hans vilja att kämpa finns kvar. Det kan bli oerhört värdefullt för Newcastle i år.

 ??  ?? Longstaff.
Longstaff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden