RES Travel Magazine

ATT RESA MED TIDEN PÅ ARMEN

ATT RESA BLIR ENKLARE, SÄKRARE OCH FRIARE ARE MED EN KLOCKA I STÄLLET FÖR PLÅNBOK OCH MOBILTELEF­ON. FLER OCH FLER TAR STEGET TILL MOBIL- OCH KREDITKORT­SFRITT RESANDE.

-

Att vakna i en ny stad är härligt. Många lockas av att ge sig ut och ge sig hän, men utmaningen kan ibland bli att hitta rätt. Vi är många som mer än en gång, lätt bortkommet, frågat receptione­n efter direktiv för en löprunda. Och som redan efter några minuter villat bort oss och fått lägga mer energi på att hitta rätt, än att få en bra träningsru­nda.

– När jag bor på hotell snörar jag gärna på löparskorn­a och låter Garmin Fenix 5+ föreslå en sträcka och helt enkelt visa mig vägen, säger Jonas Nilsson, KAM Nordic

Watch Market på Garmin. KOLL PÅ SÖMN OCH STEG

Att resa över tidszonern­a kan ställa till det för sömncykeln. Med funktioner­na sömnmätnin­g och sömnstatis­tik hjälper en modern klocka dig att hamna rätt och talar om hur mycket du måste sova ikapp.

MUSIK

Musik är en stor del av livet. Flera av Garmins produkter stöder Garmin Music, som kan lagra upp till 500 egna MP3-filer i klockan.

– För de flesta är det viktigt med tillgång till musik och vi vill gärna göra musiken tillgängli­g, när du springer, ligger på stranden, reser eller bara kopplar av, säger Jonas Nilsson.

SÄKRARE SHOPPING NG

Fler och fler platser blir kontantfri­a, säkerheten blir bättre för butikspers­onal och rån och överfall minskar. Hanteringe­n av fysiska kontanter försvinner och mer tid kan läggas på exempelvis service och kunden. Garmin ligger i framkant av utveckling­en och har integrerat en betalnings­funktion i klockan.

– Med ”plånboken” på armen får vi en säker och snabb betalnings­process. Klockan har man alltid framme och med en enkel handrörels­e och kod har du betalat, säger Jonas Nilsson.

BADSEMESTE­R

Även sol och bad, charter och familjesem­ester utgör en bra bas för användande­t av smarta klockor.

– Garmins Fenix-klockor är vattentäta att bada, simma och duscha med. Mina dagar på stranden blir enklare och smidigare genom musik och betalnings­förmåga utan att riskera att tappa kreditkort eller mobiltelef­on, säger Jonas Nilsson.

MODERN ANVÄNDNING AV KLOCKA

– Jag tycker att en klocka 2018 bör kunna användas till mer än visa tid och datum. Jag tror att många redan anser att det är självklart med musik, betalning, puls, sömncykel, multipla tidszoner, träningsfu­nktioner, karta och kompass i en modern klocka, avslutar Jonas Nilsson.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden