RES Travel Magazine

5x Hotell

-

1. THE INDEPENDEN­TE

På The Independen­te kan du välja mellan att bo i svit eller sovsal. Det är ett hostel med mycket hög standard, som ligger mellan Principe Real och Bairro Alto. På sin hemsida skriver de: “We have no room service. There is no mini-bar. Our rooms have no (operating) phones. You’ll find no pool, spa nor gym in the premises. We don’t provide valet parking”. Ett härligt alternativ för dig som inte kräver ett boutiqueho­tell under dina utlandsvis­telser. Rua de São Pedro de Alcântara 81 theindepen­dente.pt/suitesandt­errace

2. CASA AMORA

På en lugn gata i Praça das Amoreiras ligger ytterligar­e ett bed and breakfast. Rummen är snyggt inredda och har inspirerat­s av portugisis­ka konstnärer. Personalen är varm och välkomnand­e. Frukosten är fantastisk. Det finns helt enkelt ingenting att klaga på när det gäller Casa Amora.

Rua João Penha 13 casaamora.com

3. CASA DO PRINCIPE REAL

Att bo på hotell i Lissabon kan vara väldigt dyrt. Då är det tur att staden erbjuder så många trevliga bed and breakfast-alternativ. Ett exempel är Casa do Principe Real. Här har du utsikt över den vackra Principe Real-parken, som ligger i ett av stadens allra mysigaste områden. Rummen är rymliga, med vacker inredning. Lyxigare bed and breakfast får man leta efter.

Praça do Príncipe Real 23 casadoprin­cipe.com

4. THE LUMIARES HOTEL & SPA

Här bor du flott, mitt i Bairro Alto. Spårvagnar­na rusar förbi hotellet och på de smala trottoarer­na trängs fotgängare. Rummen är lyxiga, på taket finns en bar som lämpar sig bra för en cocktail och vill du slappna av är det bara att ta en paus på hotellets lilla spa-avdelning. Strax intill hotellet ligger den vackra utsiktspla­tsen Sao Pedro de Alcantara, där du kan blicka ut över staden.

Rua do Diário de Notícias, 142 thelumiare­s.com

5. LX BOUTIQUE HOTEL

På LX Boutique Hotel bor du centralt med närhet till både shopping, restaurang­er och sevärdhete­r. I det isblå hotellet finns 68 nyrenovera­de rum, som alla har inretts efter olika teman. Mysigt sekelskift­eshus. Har du tur lyckas du få ett av rummen som har utsikt över floden.

Rua do Alecrim 12 lxboutique­hotel.com

 ??  ?? The Independen­te. Svit eller sovsal – valet är ditt.
The Independen­te. Svit eller sovsal – valet är ditt.
 ??  ?? Casa do Principe Real. Flott boende i charmigt område.
Casa do Principe Real. Flott boende i charmigt område.
 ??  ?? Casa do Principe Real.
Casa do Principe Real.
 ??  ?? Casa Amora, en egen oas i storstadsb­ruset.
Casa Amora, en egen oas i storstadsb­ruset.
 ??  ?? Pastellfär­gade hus är ett av Lissabons signum. Här är LX Boutique Hotel.
Pastellfär­gade hus är ett av Lissabons signum. Här är LX Boutique Hotel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden