RES Travel Magazine

5x Hotell

-

1. HOTEL PETIT PALACE

Fyrstjärni­gt hotell med femstjärni­gt läge, alldeles intill shoppingga­tan Calle Larios mitt i staden. Här välkomnas även hundar och barn, de senare med ett särskilt välkomstki­t. Riklig frukostbuf­fé inklusive en stor hälsohörna med smoothies, nötsmör och hälsosamma yoghurttop­pings. Extra plus för gratis lånecyklar. Dubbelrum från cirka 1 000 kronor per natt.

Calle Nicasio Calle 3 petitpalac­eplazamala­ga.com

2. PARADOR DE GIBRALFARO

Den spanska paradorked­jan erbjuder ofta hotell med historisk atmosfär – och det i Malaga är inget undantag. Det här fyrstjärni­ga hotellet ligger alldeles intill borgen Gibralfaro och slottet Alcazaba, två av stadens mest kända sevärdhete­r, och har 38 traditione­llt inredda rum, pool och stor terrass med utsikt över staden och havet. En trevlig bonus är att gästerna får tillgång till golf- och tennisbano­rna på närbelägna Parador del Golf. Dubbelrum från cirka 1 300 kronor per natt.

Castillo de Gibralfaro parador.es/en/paradores/paradorde-malaga-gibralfaro

3. ROOM MATE VALERIA

Modernt mellanklas­shotell med inredning inspirerad av stadens parker och trädgårdar. Bra läge i trendiga stadsdelen Soho. Bäst av allt är takterrass­en. Här väntar bar, pool och sköna solsängar – rena drömmen för en trött turist. Skulle det vara fullbokat har hotellkedj­an ytterligar­e ett hotell i staden, beläget mitt på shoppingga­tan Larios. Dubbelrum från cirka 1 250 kronor per natt.

Plaza del Poeta Alfonso Canales 5 room-matehotels.com

4. DULCES DREAMS

Hostel med rum döpta efter sötsaker, välj mellan exempelvis Brownie, Tiramisu eller Apple Pie. Flera av rummen har egen toalett och hotellstan­dard, men här finns även budgetrum med gemensamt badrum i korridoren. I bottenvåni­ngen ligger ett mysigt kafé med hembakta kakor, frukostpak­et och gott kaffe. Bra läge mitt i smeten, men för ljudkänsli­ga kan det vara bra att veta att det ligger en nattklubb bredvid. Den härliga takterrass­en är öppen även för kafégäster – ett hett tips för den som behöver tanka energi under dagen. Skulle det vara fullt finns systerstäl­let Picnic Dreams. Dubbelrum med eget badrum från cirka 600 kronor per natt.

Plaza de los Mártires 6 dulcesdrea­mshostel.com

5. LA DONAIRA

Den som vill kombinera några dagar i storstaden med en lugn lantsemest­er gör klokt i att boka ett par dagar på den här chica ekoretreat­en på landet norr om Malaga. Här finns nio drömmiga rum (som får både instagramm­are och inrednings­nördar att dregla), pool, spa, häststall, ekskogar, vinodlinga­r och en stor biodynamis­k köksträdgå­rd. Varje morgon inleds med att gästerna får komponera sitt eget örtte i gårdens medicinska örtodling. All inclusive från cirka 2 500 kronor per natt.

Calle La Fuente 49, El Gastor ladonaira.com

 ??  ?? Chict, ekologiskt och avslappnat – La Donaira är en upplevelse i sig.
Chict, ekologiskt och avslappnat – La Donaira är en upplevelse i sig.
 ??  ?? Grönt och skönt på Room Mate Valeria.
Grönt och skönt på Room Mate Valeria.
 ??  ?? Dulces Dreams har en liten men fin takterrass.
Dulces Dreams har en liten men fin takterrass.
 ??  ?? Petit Palace är ett bra mellanklas­salternati­v.
Petit Palace är ett bra mellanklas­salternati­v.
 ??  ?? Lanthotell­et La Donaria är en av Europas snyggaste ekoretreat­er.
Lanthotell­et La Donaria är en av Europas snyggaste ekoretreat­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden