SHL - Bibeln

VAD ÄR DET VIKTIGASTE DU GÖR I DIN ROLL, PÄR EDLUND?

-

Hur hade laget klarat sig om du var borta en vecka?

– Ja, de klarar sig ganska bra. Det är ju profession­ella idrottsmän som tar hand om sina kroppar. Sen är vi flera i organisati­onen som kan rycka in och hjälpa till.

Vad är det viktigaste du gör i din roll?

– Jag skulle säga att se till att skapa en förståelse hos spelaren för att det är viktigt att vara vältränad, och entusiasme­ra människor till att vilja bli bra.

Vad är det värsta du varit med om i jobbet?

– Jag vet inget värsta så där. Inget som jag kommer på spontant.

Vilken är den roligaste händelsen du varit med om?

– Jag tycker att alla de här SM-gulden har varit väldiga roliga. Det är kul att vinna, alla lag som ställer upp i någonting vill ju vinna och det är väldigt få förunnat att få göra det. När allting faller på plats så har man chansen, men det är ändå väldigt svårt att göra det. Så när man verkligen får till det så är det tillfredss­tällande.

Känner du dig som en del av laget?

– Ja, jag är en del av en helhet. En av ganska många bitar.

Hur hade du skött dig som hockeyspel­are?

– Dåligt skulle jag tro, knäprotes och fan allting som jag har. Så att det skulle gå dåligt. Jag saknar att vara ute på isen, i alla fall tills jag kommer ut på isen och märker att man är passé. Jag kan sitta på läktaren och känna, ”fan vad kul det skulle vara att vara där ute på isen”. Men så kommer man ut där och känner ”nja, det här var inte så kul…”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden