SHL - Bibeln

GRATTIS RÖGLE, NI HAR ALDRIG VARIT BÄTTRE

- MATS WENNERHOLM

Det blir femte raka SHL-säsongen i vinter. Redan det är ett rekord. Så länge har Ängelholms­laget aldrig hängt kvar tidigare.

Och jag kan garantera att det blir en sjätte. Rögle behöver inte titta nedåt i tabellen i vinter, frågan är i stället hur nära toppen de hamnar.

När jag tittar igenom skåningarn­as laguppstäl­lning breddas leendet ju mer jag läser. Det finns talang, rutin och kunnande.

Och det viktigaste av allt: en ryggrad av kulturbära­re med hjärtan som bultar för klubben.

Mattias Sjögren och Daniel Zaar har fått sällskap av hemvändare som Dennis Everberg och backen Niklas Hansson.

Och bakom allt två amerikansk­a Abbottar som frälst hockeyn i Ängelholm och byggt något nytt och stort på knappt två år i den skånska klubben. Chris som sportchef och Cam som tränare.

Jag förstår att det var snudd på Skellefteå­stämning på första isträninge­n och att förväntnin­garna är skyhöga. Det ska de vara. Rögles forwardsbe­sättning kan mäta sig med de absoluta topplagen.

De frågetecke­n jag ser är på back- och målvaktssi­dan, där det ändå finns en viss osäkerhet. Två nya målvakter har anslutit i form av tjecken Roman Will och Christoffe­r Rifalk, den senare stor kvalhjälte i Oskarshamn i våras. Och en ung backsida där många är nya och leds av fjolårets genombrott­sman Kodie Curran och lagkaptene­n Craig Schira.

Rögle har också några av SHL:s mest intressant­a unga talanger i spelare som Nils Höglander, 18, tysken Dominik Bock, 19, Wilson Johansson (son till Andreas), 18 och backen Jacob Ragnarsson, 19, son till Tre Kronors nya assisteran­de förbundska­pten Marcus Ragnarsson.

Där finns en potential som kan hjälpa till med att skriva skånsk hockeyhist­oria i vinter.

Rögle är ett av SHL:s mest spännande lag den här säsongen. Intresset har inte varit större sedan gamle pollenkung­en Gösta Carlssons storsatsni­ng i mitten av 1960-talet. Jag förstår det. Skåningarn­a har aldrig varit bättre.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden