Mitt i Skarholmen

Stockholm kan få färre stadsdelar

-

Det nya grönblå styret i Stadshuset vill göra en stor omorganisa­tion av Stockholm. En idé är att minska antalet stadsdelar. Vi vill skapa en effektivar­e, mer kostnadsef­fektiv organisati­on som levererar hög kvalitet.

I dag är Stockholm uppdelat i 14 stadsdelar, varav Skärholmen är en, och därmed lika många stadsdelsf­örvaltning­ar och stadsdelsn­ämnder. Det nya grönblå styret i Stadshuset smider planer på att förändra organisati­onen i grunden.

– Vi vill skapa en effektivar­e, mer kostnadsef­fektiv organisati­on som levererar hög kvalitet. Vi har inte någon bestämd s i f f r a över hur många stadsdelar det kan bli, men klart är att hela organisati­onen behöver ses över, säger Jonas Naddebo (C), kultur- och stadsmiljö­borgarråd.

Centerpart­iet ser gärna att det sker en minskning av antalet stadsdelar, det viktigaste är dock att organisati­onen blir effektivar­e samtidigt som den ” närodlade politiken” finns kvar.

– Vi har ingen exakt siffra, men vi vill titta på det här omgående och göra något riktigt bra, säger Jonas Naddebo.

Är frågan prioritera­d?

– Absolut. Det här är något som vi redan har diskuterat i vår samverkan mellan partierna. Det här kommer finnas med i nästa års budget, säger Jonas Naddebo.

Miljöparti­et tonar ner frågan och är tydlig med att förklara att det absolut inte är tal om att ”lägga ner några stadsdelar”, men medger att de kan bli färre.

– Vi ska se över organisati­onen och till exempel titta närmare på stadsdelar­nas gränsdragn­ingar, säger Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd.

Det låter som ni är oense med Centerpart­iet i frågan?

– Det kan bli 15 stadsdelar, det kan bli 13. Det kan ske förändring­ar. Till exempel ska det göras en utredning för att se över hur stadsdelar­na är organisera­de rent geografisk­t, säger Daniel Helldén.

 ??  ?? OMDRAGNING AV KARTAN? Stockholms 14 stadsdelar kan bli … ja, det återstår att se. Michael Toll
OMDRAGNING AV KARTAN? Stockholms 14 stadsdelar kan bli … ja, det återstår att se. Michael Toll

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden