Släkthistoria

Annika Lindqvist

-

FÖDD: 1960 i Uppsala, men uppväxt i Sundsvall.

BOR: I Sundsvall.

YRKESKARRI­ÄR: Dokumentat­ionsteknik­er på Eon Energidist­ribution.

FAMILJ: Man, fyra barn med respektive, fyra barnbarn, ett bonusbarn och en katt.

hemsida, även om jag inte hinner uppdatera den så ofta. Med åren har jag ju blivit mer källkritis­k och gått igenom en hel del av de grenar som jag lade till för att kolla att allt stämmer.

– Vi har inga egentliga gluggar i våra antavlor så vi dna-testade oss mest för att det var en kul grej att prova på. Men resultaten har varit mycket intressant­a. På de träfflisto­r jag fick kunde jag se att min pappas gotländska släkt har rötter i Polen.

– Min man, vars fädernelin­je kommer från Gräsmark i Värmland, kunde spåra släktingar till Savolax i Finland. Antagligen är han ättling till skogsfinna­r, de svedjebruk­are som flyttade till bland annat Värmland på 1500-talet.

Till vänster: Sidan ur familjebib­eln och uppgiftern­a som gjorde att Annika Lindqvist började släktforsk­a och fotot på farfars familj som ägde bibeln. Ovan: En brosch gjord av Annikas farmors mors hår, kvinnan på miniatyrpo­rträttet.

”Folk har hört av sig när de hittat släktingar i min sockenfors­kning på hemsidan.

relsen. Just nu är jag bara revisor, men min man håller i föreningen­s nybörjarku­rser i släktforsk­ning. Föreningen har en lokal i Sundsvall som är öppen en kväll i veckan och en del eftermidda­gar. Där finns datorer med släktforsk­arprogram och ett litet bibliotek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden