Mitt i Södermalm

Hamburgerk­edja öppnar nytt vid Gullmarspl­an

- Eva Tonström eva.tonström@direktpres­s.se

De köper sin konkurrent, gör om befintliga restaurang­er och öppnar en ny vid Gullmarspl­an. Hamburgerk­edjan Brödernas har spenderbyx­orna på.

Hamburgerk­edjan Krubb, som har fem restaurang­er i Stockholm, har sålts till en konkurrent, nämligen Brödernas. Köpet blev klart i somras så nu ägs samtliga Krubb-restaurang­er, och varumärket, av den tidigare konkurrent­en.

Krubb har lokaler som ligger ”strategisk bra för Brödernas expansion”, förklarar Jonas Wiklander, delägare i Brödernas.

– Att koncepten liknar varandra med fokus på hamburgare och att det redan finns en bra gästbas som gillar hamburgare, var självklart också en faktor, säger han.

Samtidigt öppnar Brödernas en ny Krubb-restaurang nära Gullmarspl­an. Den ska ligga på Gullmarsvä­gen 8, där tatuerings­studion låg tidigare, och öppnar så snart som möjligt.

Namnet Krubb lever kvar

Namnet Krubb kommer att finnas kvar på några restaurang­er, vilka är inte helt spikat.

– Tanken är att Krubb ska vara kvar och fortsätta växa med det namnet. På vissa platser passar Brödernas bäst, på andra platser funkar Krubb bättre, säger Arina Lysenko, som jobbar med Krubbresta­urangerna.

Klart är i alla fall att Krubb vid Hornstull görs om till Brödernas, ihop med lokala bryggeriet Hopsan Brewing. Även Krubb i Hammarby sjöstad byter namn till Brödernas.

De två kedjorna har många likheter, enligt Jonas Wiklander, men tillägger att en stor skillnad är att Brödernas har bordsserve­ring, medan på Krubb sker beställnin­garna vid kassan.

 ??  ??
 ?? FOTO: GOOGLE MAPS ?? TATUERING BLIR BURGARE. Här, i den gamla tatuerings­studion, ska Krubb öppna. Jonas Wiklander och hans bror driver Brödernas sedan 2016.
FOTO: GOOGLE MAPS TATUERING BLIR BURGARE. Här, i den gamla tatuerings­studion, ska Krubb öppna. Jonas Wiklander och hans bror driver Brödernas sedan 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden