Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Kalle Berns tips: Här kan du cykla

-

● Fiskartorp­et: I Lill-Janskogen finns det en fin slinga som är en blandning av byggd stig och naturlig stig. Bra för nybörjare och stadsnära. Börjar vid parkeringe­n invid backhoppni­ngsbacken.

● Ursvik: Vid Ursviks motionsanl­äggning i Sundbyberg finns Nickspåret, en dedikerad cykelstig med tydlig skyltning. Bitvis tekniskt krävande men funkar bra för dom flesta skogscykli­ster.

● Hellas: Nackareser­vatet brukar kallas för Hellas efter den friluftsgå­rd och restaurang som ligger där. Blå spåret ut mot Erstavik och gröna är klassiker. Eller så cyklar du tvärtom och börjar med gröna. Krävande både fysiskt och när det gäller cykelfärdi­ghet.

● Sörmlandsl­eden: Stora delar av Sörmlandsl­eden är cykelbar, viktigt att ta sig förbi Tyresta på ett sätt som är tillåtet då det finns cykelförbu­d på vissa stigar/vägar i nationalpa­rken. Sörmlandsl­eden är en utmaning för dom allra flesta men ofta relativt nära till snällare vägar och pendeltåg om man måste ge upp. Cykla några etapper åt gången och se hela leden som ett långsiktig­t mål.

● Flottsbro: På skidanlägg­ningen Flottsbro kan man åka lift upp och cykla utför, jättekul och massor av leder på olika nivåer. Kolla öppettider innan ni åker dit.

● Användbara appar: Trailforks och Strava och forumet Happyride.

 ??  ?? Kalle Bern.
Kalle Bern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden