Mitt i Söderort Årsta, Enskede

Östberga får ny park för alla som älskar bräda.

- Eva Tonström 0736-006 923 eva.tonstrom@direktpres­s.se

En helt ny skejtpark ska anläggas vid infarten till Östberga. Det är Fryshuset fritid som håller i det och idén är att bygga enkla ramper i betong.

Östberga håller på att få en egen skejtpark. Det är en gräsyta vid infarten till området Östbergaba­ckarna som har asfalterat­s och senare i höst kommer rails och ramper att ställas ut.

Föreningen KFUM Fryshuset fritid håller i projektet, ihop med stadsdelen, och idén är att bygga ett gäng ”enkla nybörjarvä­nliga” ramper i betong som många klarar av.

– Vi tänker att det ska bli som i Tanto, lätt att lära sig åka och snälla saker, men samtidigt lite utmaning för de som redan kan åka. Vi samarbetar med erfarna skejtparks­byggare för att det ska bli så bra som möjligt, säger Magnus Gyllenberg från Fryshuset fritid.

Under sommaren har han varit med och ordnat skateboard på sommartorg­et

Vi tänker att det ska bli som i Tanto.

i Östberga. Det här blir en mer permanent skejtpark för barn och unga i området, enligt Magnus Gyllenberg, och för Fryshusets integratio­nsprojekt Skate nation, där nyanlända får lära sig att åka bräda.

Det hela började som ett medborgarf­örslag från en av Fryshusets medlemmar som bor i Östberga, berättar Magnus.

– Det var när han cyklade förbi den här ytan som han kom på idén att det skulle fungera utmärkt som skejtpark. Så han skickade in ett förslag till stadsdelen.

Skejtparke­n blir 400 kvadratmet­er stor och kommer att finnas kvar till dess att området ska bebyggas med nya bostäder och simhall om några år.

 ?? FOTO: SAMANDER MIZORI/ILLUSTRATI­ON: MARTIN KARLSSON ?? PREPPAT. Här vid infarten till Östberga, i höjd med Årsta golfs parkering, har staden förberett för nya skejtparke­n.
FOTO: SAMANDER MIZORI/ILLUSTRATI­ON: MARTIN KARLSSON PREPPAT. Här vid infarten till Östberga, i höjd med Årsta golfs parkering, har staden förberett för nya skejtparke­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden