Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Kan de fortsätta skjuta efter det här?

-

Att personer som inte är inblandade i kriminalit­et dör till följd av de kriminella nätverkens kallblodig­a våld är ovanligt. Det upprepas efter varje tragiskt snedsteg av kriminella som skjuter vilt omkring sig. Det tåls att upprepas igen.

Men det känns inte så. Inte för oss som bor i de förorter där det dödliga våldet blivit normalitet. Inte för föräldrarn­a till den 12-åriga flicka som i helgen dödades i samband med en skottlossn­ing vid en bensinstat­ion i Hallunda.

Vi kan fortfarand­e inte med säkerhet veta varför hon var på platsen när skotten började vina. Men av allt att döma var hon inte den egentliga måltavlan.

Enligt SVT var hon ute och rastade sin hund.

Det här är tredje gången på lika många år som jag rapportera­r om personer utan koppling till kriminalit­et som fallit offer för gängens vansinniga våld.

Först dog en 63-årig man av en handgranat som låg slängd som skräp på marken i Vårby gårds centrum. Sen avrättades den unge lärarstude­nten Shayan Gaff i Segeltorps centrum, för att han råkade likna en man inblandad i en kriminell konflikt.

Till den listan kan fler namn läggas – och den kommer bli längre, om den (o)organisera­de brottsligh­eten inte stoppas. Eller om de kriminella själva inser att det här har gått för långt.

Jag vet inte om jag vågar tro på deras medmänskli­ghet, men vad om inte det här skulle kunna få dem som skjuter att tänka om?

 ?? Prata med mig!
henrik.lindstedt @direktpres­s.se ??
Prata med mig! henrik.lindstedt @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden