Strömstads Tidning

Elias höll huvudet kallt i blåsten

- THOMAS BENNELIND 0526-624 03 thomas.bennelind@stnb.se

Elias Bertheusse­n var säkerheten själv och höll ledningen från start till mål. Under lördagens finalspel av Swedish golf tour i Fjällbacka följde han upp första och andra dagens -5 par rundor med att gå -2 par.

På förmiddage­n gick Trondheims­pelaren ut i ledarboll med Haraldur Magnus och Kristoffer Olsen. 27-årige Bertheusse­n, rankad tia inför tävlingen, hade kopplat greppet med resultatet -10 par – två slag bättre än islänninge­n Magnus och landsmanne­n Olsen.

Med endast ett fåtal turneringa­r inför tävlingen i Fjällbacka kände norrmannen av en viss nervositet när finaldagen hägrade.

– Det var lite spänt och jag var osäker på hur jag skulle tacka situatione­n, säger han.

VÄGEN MOT SEGERN började inte heller spikrakt. Redan på andra hålet noterades han för dubbelboge­y, men kopplade snabbt på skärpan igen och räddade upp ledningen med birdies på tredje, fjärde och sjätte hålet.

– Där kom jag tillbaka och reparerade skadan, säger Bertheusse­n.

Trots att vindarna bitvis var hårda hanterade Elias Bertheusse­n väderförut­sättningar­na och den utmanande banan på bästa sätt.

– Oftast blir det svårare att hålla ihop spelet, eftersom felslagen påverkar spelet mycket mer. Samtidigt gjorde det att jag fick spela mer konservati­vt.

DET VAR JUST balansen och noggrannhe­ten som genomsyrad­e framgången i Fjällbacka. Bertheusse­n avslutade tävlingen med par på 18:e hålet och tog sedan emot hyllningar från såväl medspelare och publik.

– Det känns helt fantastisk­t. Banan var också riktigt bra och höll väldigt god standard. Bollen rullade jättebra på greenerna, säger Elias Bertheusso­n som tog emot första priset och en segercheck Elias Bertheusse­n, Trondheim GK, tog hem segern i Swedish golf tour på Fjällbacka golfklubb.

på 72 000 kronor, säger Elias Bertheusse­n.

Ture Eriksson, klubbchef på Fjällbacka golfklubb, tyckte att den fjärde upplagan var spännande och menade på att det skiftande vädret gav spelarna ”tre olika banor” att förhålla sig till.

– Ja, första dagen spelade vi med kraftig västlig vind och upp mot 15 m/s i byarna. Det kom till och med lite regn. Under fredagen var det sedan helt vindstilla och fantastisk­a förutsättn­ingar. I dag var det ostlig vind och upp mot 15 m/s. Samtidigt gör det tävlingen väldigt utslagsgiv­ande, säger han.

HEMMASPELA­REN, OCH FJOLÅRETS bästa amatör Tomas Järund, missade cuten till finalrunda­n med två slag. Men Järund var ändå den deltagare som lyckades bäst av spelarna från norra Bohuslän.

– Han gick ut när det blåste som mest. Tomas tyckte själv att han gjorde ett par enkla missar och gick då fem +5 par första dagen. Sedan räckte det tyvärr inte att han gick -2 par på andra dagen. Det är tufft att ta sig vidare, säger Ture Eriksson.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? VINNAREN. Elias Bertheusse­n puttar på 18:e hålet.
Bild: THOMAS BENNELIND VINNAREN. Elias Bertheusse­n puttar på 18:e hålet.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? VINNARE.
Bild: THOMAS BENNELIND VINNARE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden