KYCKLINGSALLAD MED FIKON, DRUVOR OCH PARMESANOST

Svenska Dagbladet - SvD Perfect Guide - - Sidan 1 -

4 per­so­ner

1 kyck­ling, ca 1 1/4 kg 6 kvis­tar tim­jan 2 1/2 dl vitt vin 2 msk pres­sad ci­tron­juice 2 små hu­vu­den hjärt­sal­lad 1 knip­pa ruco­la 4 mog­na fikon, hal­ve­ra­de 150 g rö­da el­ler blå kärn­fria vindru­vor, hal­ve­ra­de 100 g parmesanost i bit Salt och ny­mald svart­pep­par

Värm ug­nen till 200 gra­der. Tor­ka av kyck­ling­en, sal­ta och pepp­ra den. Lägg tim­jankvis­tar­na i en ugns­fast form och pla­ce­ra kyck­ling­en ovan­på. Häll på vi­net och täck kyck­ling­en löst med alu­mi­ni­um­fo­lie. Se till att fo­li­e­kan­ter­na kom­mer in­nan­för for­mens si­dor, så att fuk­ten drop­par till­ba­ka i for­men.

Stek kyck­ling­en i ug­nen i ca 1 tim­me el­ler tills den är ge­nom­stekt. Ta ut den och häll över stek­skyn i en skål. Låt kyck­ling­en sval­na.

Ta av skin­net och ta bort köt­tet från be­nen när kyck­ling­en har sval­nat så myc­ket att den går att han­te­ra. Dra isär köt­tet med fing­rar­na till mind­re bi­tar och lägg i en skål.

Ta bort så myc­ket som möj­ligt av fet­tet som flu­tit upp på stek­skyn. Blan­da ner ci­tron­jui­cen i skyn och sma­ka av med salt och pep­par. Häll det över kyck­ling­köt­tet.

Lägg upp sal­lad och ruco­la på ett ser­ve­rings­fat. Lägg på kyck­ling­köt­tet och för­de­la fikon och druvor ovan­på. Top­pa med hyv­lad par­me­san. Clo­til­de Da­ven­ne, Frank­ri­ke, Bour­gog­ne, 7725, 149 kr Pi­er­re Pe­ters, Frank­ri­ke, Cham­pagne, 7350, 349 kr

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.