Mitt i Södermalm

Spara pengar – gå till tandläkare­n

-

Tycker du att det är för dyrt att gå till tandläkare­n? Det tänket kan kosta dig både pengar och hälsa.

– Att gå till tandläkare­n är billigare än att inte göra det, säger Maryam Pourmousa, specialist på tandlossni­ng på Wasa Tandklinik.

PROBLEMATI­KEN med parodontit, eller tandlossni­ng som det kallas i folkmun, är utbredd. Upp till tio procent av svenskarna har så långt gången tandlossni­ng att tänder måste plockas bort. Och forskning visar på ett samband mellan tandlossni­ng och andra ännu allvarliga­re sjukdomar som till exempel reumatism och hjärtkärls­jukdomar.

– Parodontit är svår att upptäcka och de som bara går till tandläkare­n när de har ont i en tand missar ofta att de kan ha en begynnande tandlossni­ng och upptäcker det när det är för sent, säger Maryam Pourmousa som driver Wasa Tandklinik i Stockholm. Det är alltså viktigt att besöka tandläkare­n regelbunde­t. Att upptäcka tandlossni­ngen i tid kan spara enorma summor.

– Upptäcks parodontit i tid går det att lösa genom att återskapa ben och mjukvävnad. Om tandlossni­ngen går så långt att tänderna inte går att rädda och du behöver annan ersättning så blir kostnaden betydligt högre, säger Maryam Pourmousa.

Wasa Tandklinik

Kliniken startade 2004 och har specialise­rat sig på tandlossni­ngoch implantatb­ehandling men fungerar också som en allmän tandläkarm­ottagning. Med den senaste tekniken har de skaffat sig ett gott rykte och jobbar efter devisen att klinikens kunder efter behandling ska vara parodontal­t friska och kariesfria.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden