Mitt i Södermalm

C: Vi höjer rösten mot rasism

-

Den 17 september är det kyrkoval. Är du medlem i Svenska kyrkan så är din röst viktig. Du kan ge din röst för en kyrka öppen för alla, med gemenskap och stöd till utsatta.

Vi, centerpart­ister i Sofia församling, vill särskilt trycka på att församling­en engagerar sig i social verksamhet och utveckling­en kring förskola, äldreboend­e och hemtjänst, i arbete med ensamkomma­nde barn, integratio­n eller riktat till dem som är arbetslösa. Vi vill stötta församling­en i det diakonala uppdraget och samverka med andra för att bryta ensamhet och utanförska­p.

Vi vill ha kostnadsfr­i barnverksa­mhet, ge fler möjlighet till konfirmand­studier, skapa gemenskap och möten mellan människor av olika generation­er som leder till mer kunskap och att kyrkans liv ska fortsätta att utvecklas. Församling­en ska vara en klimat- och miljösmart organisati­on med stabil och hållbar ekonomi. Vi vill arbeta för fler medlemmar, en modern, effektiv, inbjudande kommunikat­ion och goda, inkluderan­de, utveckland­e och utmanande arbetsplat­ser för anställda, volontärer och förtroende­valda.

Tron ger oss basen för det samhälle vi vill forma, som centerpart­iets partiledar­e Annie Lööf uttryckt det: där vi står upp för öppenhet och tolerans, där vi höjer rösten mot rasism och främlingsf­ientlighet.

Kyrkan finns till för att världen ska bli mänskligar­e. Det finns därför ett samband mellan våra grundlägga­nde, kristna värderinga­r och politiken. Vi vill vara tydliga med vad vi står för och hoppas att du deltar i kyrkovalet! Thomas Wihlman & Karin Simonsson Norling, Centerpart­iet

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? KYRKOVAL. Du kan ge din röst för en kyrka öppen för alla, skriver företrädar­e för Centerpart­iet inför söndagens kyrkoval.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN KYRKOVAL. Du kan ge din röst för en kyrka öppen för alla, skriver företrädar­e för Centerpart­iet inför söndagens kyrkoval.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden