Mitt i Södermalm

Här hedras minnet av Eric Torell

Tårar, musik och regn. I söndags hyllades minnet av Eric Torell på den plats där han i torsdags blev skjuten till döds av polis.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

I söndags genomförde­s en manifestat­ion för att hedra minnet av Eric Torell, den 20- åriga man med Downs syndrom som blev skjuten till döds av polis tidigt på torsdagsmo­rgonen förra veckan.

En kortege med motorcykla­r gick vid 13-tiden från Skarpnäck till Norrbackag­atan i Vasastan. Eric var väldigt förtjust i motorcykla­r. Att kortegen startade i Skarpnäck beror på att Erics mamma bor där medan pappan finns i Vasastan.

500 personer på plats

Vid 14-tiden började motorcykla­rna anlända till Norrbackag­atan och en minnesstun­d hölls på den innergård där Eric Torell blev skjuten.

Runt 500 personer var på plats för att hedra hans min- ne. Även flera medier, bland annat danska TV2.

Tyst minut och allsång

Många grät när Janne Schaffer och Stefan Jämtbäck inledde med Ted Gärdestads ”I den stora sorgens famn”. Sedan la familjen blommor på platsen där Eric blev skjuten och efter det hölls en tyst minut. Minnesstun­den avslutades med allsång av en av Erics favoritlåt­ar, Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten”. Trots ösregnet och åskan stannade många kvar och sjöng.

Per Thomas och Monika Raderman hade åkt från Kumla för att hedra minnet av Eric Torell.

– Vi har goda vänner som har en pojke med Downs syndrom. Han har alltid en diskborste med sig när han går ut för att han ska känna sig trygg. Så nu har vi lagt en diskborste på platsen där Eric blev skjuten, som en hälsning från Teodor, säger Per Thomas Raderman.

 ??  ?? MINNESPLAT­S. Norrbackag­atan 41-43 i Vasastan där Eric Torell blev skjuten har överösts med blommor och hälsningar.
MINNESPLAT­S. Norrbackag­atan 41-43 i Vasastan där Eric Torell blev skjuten har överösts med blommor och hälsningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden